Mészáros cége nem áll le, a Fertó tavi 30.000 milliós dúlás folyamatban!

Hiába kéri a Greenpeace és az Unesco is a Fertő-tó parti beruházás leállítását, a kormány hajthatatlan. Folytatják a munkát, amit Mészáros Lőrinc cége nyert el.

Ennek annyi?

Szállodát, apartmanházakat építenek a természetvédelmi területre, ahol az évtizedek óta ott álló cölöpházakat a tulajdonosokkal bontatták el saját költségükre – derült ki az RTL Klub híradójából. Az ügyben az Európai Bizottság is vizsgálatot indított. A Miniszterelnökség úgy reagált:

az összes nemzetközi és hazai engedéllyel rendelkeznek.

Az UNESCO az ICOMOS véleménye alapján a Fertő tavi beruházás azonnali felfüggesztését sürgeti, ellenkező esetben veszélybe kerülhet a terület Kiemelkedő Egyetemes Érték besorolása – áll abban a Greenpeace-hez is eljuttatott levélben, amelyet az UNESCO igazgatója írt az UNESCO magyarországi nagykövetének – jelent mega Greenpeace honlapján.

Magyarország közös természeti értékeit, a Fertő tó élővilágát veszélyezteti

a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. beruházása, amely a Fertő tó partján, a Fertő-Hanság Nemzeti Park és Fertő-táj UNESCO Világörökségi terület magterületén, Natura 2000 területen, mintegy 60 hektáron tervez egy megaberuházást. Az állam által finanszírozandó, és Mészáros Lőrinchez köthető  beruházás tartalmaz:

 • fedett sportkomplexumot 12 teniszpályával, 1 műfüves futballpályával,
 • 16 apartmanházat,
 • 100 szobás, 4 csillagos szállodát,
 • 880 gépjárművet befogadó parkolót,
 • többszintes látogatóközpontot,
 • motelt, kempinget,
 • 850 vitorlás és 400 evezős csónak befogadását biztosító kikötőt.

A beruházás gazdái így mintegy 60 hektárnyi területet vennének  el a Fertő tó nádasából, partjából és medréből, nagyrészt olyan beépítésekkel, amelyek a parttól néhány kilométerrel távolabb is megvalósíthatóak lennének. Ez súlyosan károsítaná a Fertő tó különleges élővilágát.

Kapcsolódó

(Fotó: Fertő tó barátai facebook oldal)

 

fertő

2 hozzászólás

 • 2021.07.05 - 13:56
  Közvetlen hivatkozás

  Orbán a legutolsó buktája után azt mondta, (ez a videó nagyon gyorsan eltűnt a netről) hogyha mégegyszer hatalomra jut, tönkre fogja tenni ezt az országot. Mit ne mondjak, igen jól halad vele. Már nincs túl sok szegmense ennek a szerencsétlen, nyomorult országnak, ami megúszta volna az orbán/fidesz dúlását, ámokfutását, rablását. Valószínűleg orbán úgy fog bevonulni a történelembe, mint az az ember, aki a legtöbb pénzt, és miegymást el tudta lopni, rabolni a magyar emberektől, és a legnagyobb dúlást, károkat tudta okozni az országnak. A tó körül a hangulatos cölöpházak alatt rengeteg fecskefészek volt, amikben már költöttek ezek a csodálatos kismadarak. Orbán malacperselyének az emberei hálókat feszítettek az akkor még álló házak köré, hogy a fecskék ne tudjanak beszállni a fészkeikhez. Micsoda gonosz lélek kellett ehhez? Egyszerűen elképesztő, hogy ez a maffiabanda mindenen, és mindenkin képesek átgázolni, környezetet tönkretenni, hogy minél több profithoz jussanak.
  Ennek a bandának el kell takarodniuk a vezetésből, ameddig meg lehet menteni, amit még nem tettek teljesen tönkre.

  Válasz
 • 2021.07.06 - 14:54
  Közvetlen hivatkozás

  Ezeket a természetromboló senkiháziakat,nem lehet felelősségre vonni? Mi lett a fecskékkel és fiókáikkal?És m lesz a nádasok élővilágával?Harácsolás,rablás,pusztítás,lebetonozás!! Ezt látjuk mindenhol,ahová betették a lábukat !

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük