Azt már eddig is tudta ország-világ, hogy a felcsúti gázszerelő Magyarország legtehetségesebb vállalkozója, aki megérdemelné, hogy fölterjesszék a közgazdasági Nobel-díjra.

A semmittudás  lángesze

Mondjon valaki még egy embert kies e hazában, sőt kies e világban, aki falusi gázszerelőből három év alatt milliárdossá lett, és bekerült országa száz leggazdagabb embere közé.  De nem ám valami találmánnyal! Úgy könnyű, hogy kitaláljuk a személyi számítógépet vagy a facebookot, és pillanatok alatt meggazdagodunk. Ilyet tucatjával lehet mondani. De próbáljon valaki meggazdagodni úgy, hogy semmilyen gondolattal nem gyarapítja az emberiség közös kincsét. Csak vesz belőle. Erre csak politikusok képesek. De hát Mészáros Lőrinc nem politikus, hanem vállalkozó, ezért különösen figyelemre méltó nagyszerű teljesítménye.

A Nagy Trágyalopás

Képességeit és nagyszerűségét tovább árnyalja híres hadvezéreket megszégyenítő haditette, amely a Nagy Trágyalopás névvel fog bevonulni a hadtörténetbe. Különösen a rajtaütésszerű gyorsaság volt figyelemre méltó, ahogyan civil ruhás alkalmazottai rögtön bedolgozták a trágyát a földbe, lehetetlenné téve ezáltal minden utólagos ármegállapítást.

A Nagy Trágyalopás azonban nem csak hadvezéri képességei megcsillogtatására adott alkalmat. Új vonásokkal gyarapította a róla alkotott képet: a szerénységgel és a bátorsággal. A bíróság ugyanis megállapította a lopást, és százezer forintra büntette a tolvajokat. Nem a megbízójukat, hanem a parancs végrehajtóit. És akkor Mészáros Lőrinc, a zseniális gázszerelő, példamutató szerénységgel hallgatott arról, hogy ő volt az értelmi szerző. Nem állt ki ország-világ elé eldicsekedni, hogy a nagy haditerv az ő agyából pattant ki. Inkább halált megvető bátorsággal hallgatott, és hagyta, hogy a bíróság az alkalmazottait ítélje el.

Még sok ilyen Mészáros Lőrincre lenne szükségünk, és a haza fényre derülne, sőt Európa tiszteletét is kivívná.

(Gépnarancs, 2014. május 20.)

Mészáros Lőrinc gázszerelőként 95 ezer évig dolgozhatott volna a tavalyi keresetéért

Már Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

[email protected] – korrajz a Zuckerbergnél okosabb hazánkfiáról és rólunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét