Vendéglátással egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a magyar újságírás színe-javának a Mészáros és Nagyapja Kft legújabb büszkeségét, a Felcsút határában épült disznó centrumot Mangold Ilona (becenevén Mangalica) kommunikációs igazgató.

Egy újságíró elájult

Az újságírók, miután felvették a sterilizált munkaruhát, széltében-hosszában (az elszántabbak magasságában is) bejárták az ultramodern disznó centrumot (kivitelező: Mészáros és Nagyanyja Kft). A látottaktól lenyűgözve a hölgyek közül többen szemüket törölgették, a Nemzeti Állatvédő Honanyák Lapjának munkatársa elájult.

Négy láb jó

Az üzemlátogatás első állomása a szaporulat előkészítő, érési és záró aktusának helyet adó, a funkciónak megfelelően három részre tagolt monumentális, három szintes „A” épület földszintje. A párosodás lebonyolítására szolgáló egyes szekció két nagy, az egyidejű műveletekhez igazított számú helyiségből áll. Az elsőben kerül sor a leendő pár összeismertetésére; a személyzet a disznó hölgynek vágykeltő adalékkal dúsított koktélt, a kannak törkölypálinkát szolgál fel (adalék nélkül, mivel neki nincs szüksége erre). A bujavörös kárpittal borított, diszkréten megvilágított második helyiség ad teret az egyesülés intim aktusának. A kan miután elégedett röfögéssel nyugtázta a sikert, a baloldali ajtón távozik egyszemélyes pihenőhelyére, ahol a napszaktól függően négy-fogásos extra tízórai, ebéd, uzsonna vagy vacsora várja. A megtermékenyített kocák útja a kettes szekcióba vezet, ahol szappannal, törülközővel, vízöblítéses WC-vel és zuhanykabinnal kiegészített egyéni hálóhelyen, illetve a társas együttlétnek teret adó tágas társalgóban töltik a következő hónapokat. A harmadik szekcióban találhatók a szülőszobák, ahol a kocák szakorvosi felügyelet mellett világra hozzák kicsinyjeiket. A szülőszobát elhagyva, halk relaxáló muzsikától kísérve a kocák és kismalacok átmennek a kettes szekcióhoz hasonlóan elrendezett, attól csupán a megnövekedett létszám miatt szükséges bővítményben különböző egységbe, és itt tartózkodnak egészen addig, amíg a szoptatás tart.

Újságírói kérdésre az igazgatónő elmondta, hogy az épület emeleti részén a vállalkozás adminisztrációját végző munkatársak, valamint a szakmai és gazdasági irányítók irodái találhatók, az alagsor pedig amolyan munkásszálló, itt tartózkodnak munkaidőn kívül a fizikai állományú dolgozók. Az utóbbi rész még nem nyerte el a végső formát, a teljes befejezésig (a munkaügyi államtitkár egyedi engedélyével legkésőbb 2033. december 31.) az amúgy is általuk takarítandó földszinti tisztálkodási objektumokat használhatják. A fűtést az oldalfalakon kiépített csőendszerben a földszintről lefelé áramló biomassza biztosítja.

A játszóháztól a vérpadig

A látogatás következő helyszíne a legvidámabb látnivaló, a malacok felhízlalására szolgáló, korosztályok szerint megosztott „B” épület. Itt az életkoruknak megfelelő elfoglaltságot biztosítják a program résztvevőinek. A „jó gazda szeme hizlalja a jószágot” népi bölcsességet követve Mészáros Lőrinc napi rendszerességgel felkeresi ezt a részleget, és tudván, hogy minden látogatása alkalmával színes cukorkával örvendezteti meg őket, a malacok farkincájukat csóválva üdvözlik. Mivel nem tudják, kivel van dolguk, biztos, ami biztos ugyanígy üdvözlik a telepen időnként baráti szemlére megjelenő miniszterelnököt is.

A funkciójából következően nem túl derűs, ugyancsak egy szintes „C” épület felkeresésétől eltekintettek a látogatók, de hogy mégis legyen fogalmuk a projekt végtermékéről, az „A” épület földszintjén kialakított elegáns étteremben jó étvággyal fogyasztottak a pincérek által felszolgált, vargányagomba mártásba áztatott majoránnás burgonyával körített friss malacsültből. „No ezekből se lesz már kifejlett disznó” viccelődött a házigazda egy méretes csontot szopogatva.”

Végezetül a Mészáros és Távoli Rokona Kft által üzemeltett Csomafenyvesi Szeszüzemben készült kisüstivel koccintottak a jelenlévők vendéglátójuk egészségére.

(forrás: www.melo.news.com)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét