Fogas kérdés Mészáros Lőrinc (vagy ki?) Balatonján

A botcsinálta milliárdos és az előtte-mögötte állók bevásárolták magukat az egykori “magyar tenger” partjára, építtetik a hiper-szuper vitorláskikötőket a hozzájuk tartozó szintén kerítésen belül luxusnak számító apartmanházakkal, de mi történik, ha orvosra van szükség? Akkor szembesül a rászoruló – pénztárca-vastagságtól függetlenül – a hatvanas évek Magyarországával.

Bumsi, elesett a “szemünkfénye”, orvos kéne…..

Nem akarok általánosságban írni a balatoni orvosi ellátásról, egy konkrét, péntek este történt eset kapcsán kongatom a vészharangot. Egy fiatal pár a Balaton északi partján nyaral két gyerekkel és egy nagyival, az utóbbi még komoly szerephez jut a történetben. A kicsik kisiskolás korúak, amiből következik, hogy nem a nyugágyban barnulva fekszenek, hanem rohangálnak, hintáznak, bogarásznak, szóval élik a normális gyerekkort.

Történt egy elővigyázatlan pillanatban,

hogy a “kicsi princessz”  összeütközött a mérleghintával és elesett úgy, hogy az egyik maradandó foga kimozdult előírt helyéről. Nosza, több sem kellett, a szülök a nagyira hagyva a másik gyereket autóba ültek, azt gondolták, hogy a XXI. században nem lehet gond fogorvost találni az újraértelmezett tópart környékén.

Nagy mázli, hogy a kishölgy nem hisztérika, meglehetett vele beszélni, hogy semmi baj nincs, keresnek egy dokit, Ő azért van, hogy segítsen.

Megjárták az északi part nagyobb városait, benéztek az összes magát hirdető magánfogászatra, de sehol nem fogadták őket. Volt, ahol szabadság miatt nem volt orvos, volt, ahol a röntgengép nem volt része a rendelőnek (világszínvonal?). A felnőttek egyre idegesebben vették az irányt Veszprémbe, de ott is hasonló helyzetet tapasztaltak gyerekfogász-ügyben.

Megyünk Pestre!

Szinte “percek alatt” felértek a fővárosba, ahol végre egy 24 órán keresztül nyitva tartó rendelőben ellátták a kisbeteget, megnyugtatták a szülőket, szóval úgy tettek, mintha létezne európai szintű betegellátás Magyarországon.

Tanulság

Semmi új. Talán csak annyi, hogy a regnáló megállt annál a nem kis eredménynél, hogy bezsebelte a Balatont, de csak közvetlenül partközelben. Úgy tűnik, nincs olyan csókos, aki nemzetiesítené az orvosi ügyeleti ellátást a tóparton. Persze, ami késik ugye, az azért még NER-esedik, csak addig kell kibírni egészségesen. No meg gyűjtögetni a pénzecskét, mert persze a leendő ellátás nem jár majd “SZTK”-alapon, de legalább lesz!

horoszkóp

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Fogas kérdés Mészáros Lőrinc (vagy ki?) Balatonján

  • 2019.08.20 - 07:31
    Közvetlen hivatkozás

    A balatoni ingatlanokat eleve így hirdetik: “Saját Balaton-part/Közvetlenül a vízparton/Saját partszakasszal rendelkező luxuslakások. Egy fideszes fun-nak hiába mondanám, akkor sem hinné el, ha odavinném és megmutatnám. A Balaton már nem is elég nekik, most a Fertő-tájra fáj a foguk, ami 2001 óta a Világörökség része!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük