Baromi nagy mázlija van Mészáros Lőrincnek. Amihez nyúl, az szinte azonnal arannyá változik. Az utóbbi években felvásárolt –maga sem tudja mennyi–rengeteg csőd szélén álló céget, rövid időn belül már dőltek is a megrendelések. Talán még Lőrinc barát keze is elfáradt, a sok szerződés aláírásától.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

 Semmit sem adnak “ingyért”

Még annak sem, akinek ilyen jó szimata van az üzlethez. Ne tartsanak rosszmájúnak, de azért, aki még akkor is kincsre lelhet, ha szarba tenyerel, az már tudhat valamit.

Zseniális húzásainak biztos van,legalább egy család ebben a honban, aki örül, kik elégedettek lehetnek az intéző munkájával. Persze marad neki is, de a hasznot – legalábbis a városi legendák szerint – más fölözi le.

Nemzeti milliárdosunk, aki keserves munkával felküzdötte magát az ország legtehetősebb oligarchái közé, most ismét jó üzletet hozott a tető alá.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]
Mindig eszembe jut valami, amikor a “tehetős” szót pötyögtetem. Az ország legkedvesebb vezetője, aki talán maga a haza, a tornyos házban hozta nemrégen a nyilvánosság tudomására, hogy nem volt sohasem tehetős ember, most sem az, és a jövőben sem szándékszik azzá válni. Mert minékünk ugye ilyen szerény urunk van, aki nem gyűjtött vagyont, pénze is alig van a számláján. Mit is mondhatnánk arra a politikusra, aki a diplomája megszerzése óta szinte kizárólag a politikából él, mindig a köz pénzéből tartotta el – szerényen – nagycsaládját. Bár egyre könnyebb dolguk lesz az asszonykájával, hiszen a lányaik közül ketten már kirepültek a családi fészekből. Persze a kelengye sok pénzét emésztheti fel a famíliának.

De azért is fogához kell a családnak a garast vernie, hiszen semmi megtakarításuk sincs.

A családfő, tavaly év eleji vagyonnyilatkozata szerint nejével közös bankszámláján 742 ezer forintjuk volt. Ebből még zsíros kenyérre sem igen telik, családi támogatásra szorulhat a kormányfő családja. De segíthetnek baráti kölcsönök is, láttuk bevált ez a ki tudja közszereplő- e Habony Árpádnál, de sok más fideszes politikus is úszik az adósságban.

Már megint elragadott a fránya hév, az őszinte sajnálat, ha látnák, könnyes szemmel írtam a fenti sorokat, olyan megható: egy ember, aki mindig igazat mond, aki olyan csóró mint jómagam. Ráadásul tökös legény, akitől fél az ellen. Nyugodtan alhatom, tudom, megvéd engemet!

No, de térjünk vissza, Lőrinc testvérre.

A 24.hu írt arról,hogy négymilliárd forintos keretmegállapodást kötött a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt-vel és egy ingatlanos céggel, a Rossimo Kft.-vel. A szerződés négy évre szól, több, mint egymillió éjszakát jelent a nyertesnek. A rendőrség 700 fő elszállásolására keresett vállalkozót a főváros területén. Az eredményhirdetés szerint legfeljebb kétágyas szobák jöhettek szóba, az alapállomány 350 fő lesz, de ennek esetenként duplája is lehet a létszám. Annyi biztos, hogy a rendőrség az első megrendelésben legalább „350 fő létszám szálláshely biztosításra vonatkozó megrendelést ad le.”

Minő véletlen, csak egyetlen ajánlat érkezett, a Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Hunguest és Rossimo ajánlata. Utóbbi cég tulajdonosa a Harrow-ban bejegyzett Cheeragon Limited és a szegedi Celatum Holding Zrt., ügyvezetője pedig a debreceni illetőségű Oláh Alekszandr László. / Szerk.: már megint Debrecen, de ez is csak véletlen lehet / Az ingatlanforgalmazó és -hasznosító vállalkozásnak az elmúlt öt évben 1-1,5 milliárd forint volt a forgalma, 2016-ban 1,2 milliárd forint árbevételt és 140 millió forint nyereséget jelentett.

Egyébként is pazar éve lehet 2018 Mészáros Lőrincnek.

Az évből éppen három hét telt el, s talán nem is volt nap, amikor ne nyert volna el milliárdos állami közbeszerzést valamely érdekeltségébe tartozó cég. E hét végéig, már túl van a 100 milliárdos álomhatáron, és még hol van az év vége. Legutóbb mintegy 3 milliárddal drágábban, 1,78 milliárd helyett 4,76 milliárd forintért nyert el a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. egy uniós forrásból megvalósuló munkát .A felcsúti polgármester cége Szentendrén fog szennyvíztisztító-telepet korszerűsíteni.
Közben a gyerekei sem tétlenkednek. Pár napja egy milliárdos kis pályázatot nyertek el, a hétvégén azonban már kifogták az aranyhalat. Nettó 14,8 milliárd forintos közbeszerzési kiírást nyert a cégük a Fejér-B.Á.L. Zrt. A majdnem 15 milliárd forintból Érden iskolákat, gyermekjóléti intézményt, szakképzési intézményrendszert építenek, újítanak fel, illetve fejlesztenek. Néhány nap alatt úgy 16 milliárdos biznisz azért már nem semmi.

Hiába, születni tudni kell.

Persze ha még egy jó keresztapa is akad a családban, az nem hátrány.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

Bevackoltak a rendőrök Mészáros Lőrinc nappalijában

Mészáros “agybannagy” Lőrincet 476 milliárddal támogattuk

Ez az év is jól kezdődik – mármint Mészáros Lőrincnek

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Miért attól sajnáljuk az erősödést és a gazdagodást, aki az állam gazdaságban forgatja és sokasítja a vagyonát?
  Miért nem arra irigykedünk, aki nyugati vállalkozóként elviszi a hasznot nyugatra!?

  Amit kivisz az országból, pl az üzletláncokon keresztül a nyugati milliárdosok sora, abból soha nem lesz hasznunk, viszont amit itthon tartanak a magyar vállalkozók és a hazai gazdaságban működtetik és sokasítják, az a magyar működő tőke erősíti a gazdaságunkat mert nekünk működik!

  Mennyivel gyorsabban fejlődne a magyar gazdaság, ha a nyugati üzletláncok helyett a Mészárosékhoz hasonló gazdagodó hazai vállalkozók fednék le a most még nyugati cégek üzletláncainak a működtetését és az a pénz nekünk magyaroknak forogna és sokasodna a magyar gazdaságban a nyugati cégek és országok ilyen munkalehetőséggel való támogatása helyett!.

  • nem tudom, feltűnt-e önnek, hogy ez a vagyon nem az államkincstárt gyarapítja, hanem konkrétan mészáros nevén van. ezen kívül, úgy tudom, hogy a gaz multi jobban megbecsüli a melóst, mint a fent említett stróman.

   • Egy kis gazdasági ismeret, legalább elméletben felületesen…
    Az nyilván az ő pénze mert megtermelte jól végzett munkával megtermelték a cégeinek a dolgozói. De most nem is ez a lényeg.
    A lényeg, hogy ő ezt mint gyarapítandó erőforrást megforgatja, működteti a magyar gazdaságban, saját és a gazdaság gyarapodása érdekében.

    Ehhez elég ha a saját hasznát akarja, attól a gazdaságban még mint működő tőke fog jelentkezni az akaratán kívül is!
    Ez eddig ugye érthető, ugye?

    “A gazdasági erőforrások jelentik az alapot az adott társadalom anyagi gyarapodásához. A termelőeszközök technikai színvonala, az infrastruktúra minősége, a befektetési-hitelezési intézmények megbízhatósága nemcsak az előállított javak érteket határozzak meg, de a termelés-fogyasztás során igénybe vett természeti tőke nagyságára is hatással vannak. Az emberi erőforrások hasznosítása és kiteljesedése szinten elképzelhetetlen gazdasági erőforrások nélkül.”

    Ha a vagyonát, azt a pénz beteszi a bankba és ül rajta, akkor nem működik, nem gyarapodik a vagyona, legfeljebb minimálisan, de nem ettől sokasodik a pénz!

    Azt befekteti különböző újabb és újabb állami projektekbe, ahol az a pénz működik mindenki érdekében és újabb pénzt termel, nyilván neki is, de mivel ez a magyar gazdaságban forog, ezért működő tőkeként az ország gazdasága előtt is megnyit anyagi forrásokat igénylő lehetőségeket.

    Ez úgy működik az állam gazdaságában, mint egy kölcsön, amire nem kell kamatot fizetni!

    Vagyis azonosan használható, mint ha felvenne a magyar állam rövid távú hiteleket újra és újra, miközben vissza fizeti a korábbit, ami után nem kell kamatot fizetni, mert a vállalkozó haszna ami munkát bele tesz, abból jön létre.

    Ezt nevezik win-win helyzetnek.
    Nyerő Nyerő mindkét fél számára.
    Mind a vállalkozó, mind az állam számára kedvezően működik.

    A pénz ott van bizonyos ideig, addig használja és gyarapítja a magyar gazdaság.
    Mivel ez nem kölcsön, hanem működő tőke, ezért hasznot hajt megfizetendő kamatok nélkül van jelen és kerül újra és újra működtetésre a projektek sorozata folytán, és sokasodik az ország gazdaságában mindenki hasznára.


    Amit a nyugati gazdálkodó termeltet ki velünk magyarokkal, abból a haszonból mindent elvisz nyugatra, az állam gazdaságába nekünk abból semmi nem forog vissza. Abból a nyugat erősödik, nem véletlen olyan irigylésre méltóan.

    Annyi a haszna a nyugati munkaadóknak, hogy munkahelyeket teremtenek, de ezek nagyon drága munkahelyek, mert a Magyarországon kitermelt hasznot mind elviszik cserébe a gazdaságunkba forgatás helyett.

    Ezért kell megerősíteni a magyar nagyvállalkozókat, hogy ők teremtsenek munkahelyet itthon, de nem is ez az igazi magyar haszon, hanem az a vagyon, amit a tőkeerős magyar nagyvállalkozó itthon tud tartani és a magyar gazdaságban tud megforgatni! ..mert az a magyar lehetőségeket erősíti. Azt a magyar vagyont segít kitermelni ezeknek a magyar pénzembereknek a működtetett vagyona, aminek a kezdődően megmutatkozó eredményei során erősödő nemzetgazdasági növekedést is már folyamatosan egyre feljebb minősítik a nemzetközi független hitelminősítő intézetek!

    Persze az ellenzék pártolói közül sokan nem is értik a gazdaság működését és megpróbálnak hinni a baloldali hazudozásoknak, de nem szabad, mert már évtizedek óta bizonyítja a baloldal, hogy valódi eredményeket nem tudnak felmutatni, legalább is az ország érdekében elért eredményeket semmiképp.

    A baloldali vezetésnek csak személyes gazdagodása volt mindig is, az ország népét semmibe nem vették, inkább folyamatosan kifosztott az MSZP minket, amikor csökkentették alvállalkozásokba szervezésekkel a jövedelmeket és megfizethetetlenségig emelték a lakhatás energia költségeit és egyre hatalmasabb volt az infláció !

    Ha valaki kicsit is komolyan átgondolja és megnézi az ő idejükben milyen volt az ország gazdasága és milyen kemény megszorításokat kellett elszenvednünk.
    Ezzel szemben most erősödnek a fizetések és egyre több beruházásra jut pénz, ami mellett még mindig egyre több marad a gazdaságban, ami az adósságok fölé emelkedik egyre gyorsulóan. Ezt ismerik el lépcsőzetesen emelkedő, szinteken egyre feljebb értékelve a hitelminősítők is!

    Erről valamiért nem akar beszélni az ellenzék, sőt tudni sem akarnak róla!
    Ehelyett mindenféle rágalmakat találnak ki, mint elfogadják a tényket, hogy végre egy vezetés, akik az ország gazdaságát úgy erősítik, hogy közben nincsenek elviselhetetlen megszorítások, mint a baloldali kormányok idején, amikor ezek ellenére sem erősödött, sőt inkább romlott a gazdaság, mert ők tényleg ellopták azt a pénzt, nem úgy mint akiknél erősödik minden, mert az államot, a magyar gazdaságot építik belőle.

    A baloldal ezek ellenére is csak áskálódik és gyűlölködik és még a másikra mondja mindazt ami mindig is rá volt jellemző!

    https://uploads.disquscdn.com/images/e322cdd6c47211ee2740ce4e60fc18e03120b287dbde22f667233672e5752fe1.jpg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét