Mészáros Lőrinc: “hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?”

Jó húzás volt hogy Mészáros Lőrincet kivonták a nyilatkozatra kötelezettek táborából azzal, hogy nem csináltak belőle újra polgármestert, így sok kellemetlenségtől, magyarázkodni valótól megkímélte magát a kormánykommunikáció.

Ha mégis megszólal, az “meg van szólalva”!

A HVG számolt be arról az afférról, ami kollégájuk és az ex polgármester, mára már csak Magyarország leggazdagabbja között zajlott le a a Fehova vadászati kiállításon, ahova Orbán barátja nézelődni érkezett, az újságíró pedig dolgozni. Oroszi Babett úgy gondolta, megkérdezi őt a Mátrai Erőmű eladásának eddig titkolt részleteiről. Az alábbi csevej folyt köztük:

“hvg.hu: Jó napot kívánok, elnézést a zavarásért, a HVG újságírója vagyok.

Mészáros Lőrinc: Tudom.

hvg.hu: Egy kérdést megenged? A Mátrai Erőmű kapcsán.

M. L.: Nem engedek meg kérdést, mert én a Fehován vagyok, jó? Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó?

hvg.hu: A Mátrai Erőmű kapcsán…

M. L.: De még egyszer, távolodjon el tőlem, jó? Azonnal távolodjon el!

hvg.hu: Akkor nem lehet a vételárat esetleg?

M. L.: Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?

hvg.hu: Én egy újságíró vagyok.

M. L.: Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, nagyon kérem, hogy fáradjon el.”

Forrás

A portál szerint:

Mészáros Lőrinc nem egyszerű polgár, hanem bizony közszereplő.

A közszereplő szó egy gyűjtőfogalom: magába foglalja mindenekelőtt a közhatalmat gyakorlókat, illetve ezeken túl azokat a közéleti szereplőket, akik tevékenységükkel, megnyilvánulásaikkal befolyásolják a közvéleményt, közügyekben vesznek részt.

Ez természetesen nem törvénybe vésett fogalom, hanem az elmúlt harminc év bírósági, alkotmánybírósági gyakorlatának rövidített változata.

Aki olyan cégeket irányít akár közvetlenül, akár közvetve,

amely egészen varázslatos módon sorra nyeri a közbeszerzési pályázatokat, ezáltal az állami vagyon, tehát mindannyiunk pénzének haszonélvezője, az közügyekben vesz részt, tehát természetesen közszereplő. Különösen, ha egy veszteséges üzletből az állam jótékonysága révén száll ki. Pláne, ha saját maga nyilatkozza, hogy meggazdagodásában szerepe volt a miniszterelnökkel ápolt kapcsolatának.

Ő is rácuppant volna a vadászatra?

Manapság divat lett kormányközeli körben, hogy aki ad magára, vadászgat, vagy legalábbis ennek megfelelő öltözetben pózol:

Esetleg a határvédelemben akar újat mutatni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük