Mészáros Lőrinc nyélbe ütött egy újabb zsíros bizniszt: lett 18 Spar-üzlete

Tizennyolc vidéki nagyvárosban található, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlant vásárol a Mészáros Lőrinc-féle cégbirodalomhoz tartozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az Erste Alapkezelőtől. A tranzakció teljes értéke 4,5 milliárd forint – közölte a felvásárlást végző cég.

[mnky_ads id=”10551″]

A bizniszt az Erste kezdeményezte

Az eladó az Erste Alapkezelő két alapja, az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alap. A 18 vidéki nagyvárosban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken, illetve Pest megyei településeken található áruházakat a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli.

Portfólió úgy tudja, hogy a bizniszt az Erste kezdeményezte, a Sparnak nem volt sok szerepe benne, és azért esett az Appeninnre a választás mint vevőre, mert az ő ajánlatuk volt elfogadható.

[mnky_ads id=”10552″]

A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület, továbbá a felépítményekhez tartozó, összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telek és kevéssel több mint 1200 parkolóhely is.

Növekedési stratégia

Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papírok szerdai záró ára 574 forint volt, éves minimum ára 207 forint, legmagasabb ára pedig 1173 forint.

A Portfólió emlékeztet, tavaly augusztusban jelentették be, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Konzum és annak magántőke társasága, a Konzum PE részesedést szerzett az Appeninnben.

A Spar szerint az üzleteik működését nem érinti a tranzakció

Az ügylet az Appeninn Holding új tulajdonosa által korábban bejelentett növekedési stratégia következő lépése, amellyel prémium kategóriás, illetve magas jövedelemtermelő képességű irodákkal és kereskedelmi ingatlanokkal bővül a társaság portfóliója – közölték.

A Spar csütörtök délután tette közzé álláspontját az ügyben, amelyet változtatás nélkül közlünk: „A nevezett bejelentés egy ingatlanpiaci tranzakciót takar, melynek keretében az ingatlanok tulajdonosi háttere változott csupán meg, míg azok bérlője továbbra is a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. maradt. Ez a tranzakció üzleteink működését semmilyen formában nem érinti, a bérleti szerződésünk változatlan formában a továbbiakban is él”.

(Forrás: HVG)

[mnky_ads id=”10553″]

3 hozzászólás

  • Avatar
   2018.02.10 - 14:48
   Közvetlen hivatkozás

   A Spar marad, csak a bérbeadója, az ingatlanok tulaja változik meg.
   Minden bizonnyal idővel olyan lehetetlen feltételeket fog szabni, hogy menekülni fog az országból a Spar – és akkortól tényleg nem mehetsz egyetlen üzletébe sem.

   Válasz
 • Avatar
  2018.02.10 - 17:49
  Közvetlen hivatkozás

  További kérdésem: vajon az Erste miért adta át oly önzetlenül ezt a tiszta jövedelmező üzletet a stroman kollégának? Felebaráti szeretetből???? Vagy?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük