Mészáros-szálloda Horvátországban? Mégis csak lesz tengerpartunk....! - Városi Kurír

Sorting by

×

Mészáros-szálloda Horvátországban? Mégis csak lesz tengerpartunk….!

Orbán Viktor nem füllentett, csak akkor még nem értettük, miről beszél. Mára azonban kiderült, hogy képzelhette a “tengerpartot a magyarnak”-ötletét. Hát így: elkezdődtek a Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai a horvátországi Iciciben. A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg – adta hírül az Index.

Hirdetés

Tengerre, Magyar!

A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Iciciben egy ötcsillagos luxusszálloda épül 180 szobával és 12 apartmannal. A projekt részeként egy gyalogoshíd is épül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Ucka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése. A bruttó 22 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztés része egy mélygarázs és ötszintes parkoló kialakítása is, ezeket a vendégek mellett a helyi lakosok is igénybe vehetik majd.

Bárhová lép, Mészárosba botlik….

A tervek közt szerepel továbbá a környék parkrendezése, valamint szökőkutak és kávézók létesítése.

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. A Miramar és a Riva’s Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd”

– mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitóünnepségén.

Denis Sikljan, a DDG-csoport alapítója mindeközben úgy fogalmazott:

Ezzel a projekttel Icici belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik.

Fernando Kirigin, Opatija polgármestere pedig azt mondta:

„Amikor elindultam Abbázia polgármesteri tisztségéért, a vízióm Abbázia volt, amely elit turizmussal és értéknövelt termékekkel büszkélkedhet. A helyi önkormányzat egységesen támogatja ezt a projektet. Hamarosan itt a turisztikai szezon, már elértük a mintegy 200 ezer vendégéjszakát, és remélem, hogy jobbak leszünk, mint a 2019-es rekordévben, ami kétségtelenül nagyobb bizalmat kölcsönöz majd a befektetőknek”.

A Riva’s Hotels & Resorts a terv szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.