Egy cseh társaságban szerzett 75 százalékos részt Orbán haverjának a veje, Homlok Zsolt. Mészáros gyorsan bővülő birodalma megint gyarapodott.
[mnky_ads id=”3390″]
A Rafinanz Promotion s.r.o. nevű, prágai cégben bukkant fel Homlok Zsolt neve, amelyben július óta nemcsak vezető, hanem 75 százalékos tulajdonos is. A maradék 25 százalék az észtországi Tallinban bejegyzett Osaühing Colaire Consultingé.

A Rafinanz idén januárban tulajdonosa lett egy magyar cégnek, a Vasútvillamosító Kft.-nek, abban 76 százalékos részesedésre tett szert az Opten adatai szerint. Egy másik prágai társaság, az Elektrizace Zeleznic AS helyébe lépett.

A határon túli akcióval a Mészáros-klán a magyarországi vasúti biznisz újabb területén szerzett pozíciót. A Vasútvillamosító ugyanis felsővezeték-építéssel foglalkozik, eddig 3-4 milliárd forintos bevételt produkált évente, és alig van versenytársa a magyar piacon. Eddig Mészáros érdekkörébe vasúti pályaépítő, valamint biztosító-, illetve távközlési berendezések kiépítésével foglalkozó cégek tartoztak.

Mészáros nagyjából úgy nyomul a vasútbizniszben, mint annak idején Simicska

A piac perspektívikus, hiszen óriási állami megrendelésekre lehet számítani a következő években is. Uniós pénzekből 2020-ig mintegy 700 milliárd forint juthat vasútfejlesztésre, és ennek csak egy része a pályafelújítás, jut belőle egyéb beruházásokra, biztosítóberendezések, felsővezeték, távközlés rendszerek kiépítésére is.

(Forrás: 24.hu)
[mnky_ads id=”3390″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here