Naná, hogy Orbán haverja, a nemzet gázszerelője a széntüzelésű erőművekhez is ért. Mészáros tovább növeli a vagyonát, már persze, ha az tényleg az övé.Az Opus Global Nyrt. érdekeltségében lévő alapkezelő Status Energy Magántőkealapja, valamint a cseh Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) által alapított Mátra Energy Holding Zrt., fele-fele részben közös vállalat vásárolja meg az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve, a Mátrai Erőmű Zrt. többségi, 72,66 százalékos tulajdonrészét – közölte az Opus Global Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

A Status Mészáros Lőrinc érdekcsoportjához kapcsolódik, amit az is tükröz, hogy a vásárlást lebonyolító közös vállalt tisztségviselői magyar részről a miniszterelnök barátjának bizalmasai. Az ügylet már tegnap meg is köttetett, miután a Mátra Energy Holding Zrt. adásvételi szerződést írt alá a Mátrai Erőmű német tulajdonosaival, az RWE Power AG, a GBV mBH, az EnBW Trust EV cégekkel.

A vételárat és az egyéb feltételeket a felek üzleti titokként kezelik

Az erőműben lévő állami tulajdont nem érinti, a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Villamos Művek Zrt. a haza áramtermelés 14 százalékát adó Mátrai Erőmű Zrt.-ben meglévő 26,15 százalékos részesedését megtartja.

(Forrás: Népszava)HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét