Mészárosné „fentről” kapja az ihletet – nem Orbántól, még feljebbről

Hiába, a nép egyszerű gyermekében szunnyadó őstehetség utat tör magának, ha akarja a szentem, ha nem. Kiderült – közpénzből ugyan, de ez most mellékes – hogy Mészárosné Kelemen Beatrix fest. Nem is akárhogy! Nemzeti Múzeumot Felcsútra!

Reszkess, van Gogh, itt vannak Mészárosné napraforgói!

A Felcsúti Hírlap, ami az önkormányzat hivatalos, ingyenes hírlevele dupla oldalon tudatja, hogy Mészáros Lőrinc felesége festésre adta a fejét. A lap műértője szerint  a művésznek tiszta és finom  lelke, valamint különös festői hivatása van. Képei gyógyítanak, a festéshez „fentről” kapja az indíttatást – szúrta ki a hvg.hu.

Esetében nem új művészről  – csak újgazdagról – beszélhetünk. Első képén napraforgók szerepeltek. Azóta sok kisvasút elrobogott már az ablak alatt, kipróbált pár technikát, de végül az olaj mellett döntött.

Mészárosné "fentről" kapja az ihletet - nem Orbántól, még feljebbről, ha van olyan
fotó: HVG

A portál felidézi:

elsőként a Tumblr mikroblogon kezdett pörögni, hogy dupla oldalon foglalkoznak Mészáros Lőrinc feleségének művészi világával.

A művésznő visszafogottan úgy fogalmaz, hogy

nálam a színeknek rendkívüli jelentőségük van. Így például a sárga a fényt, a narancs a megvilágosodást, a lila pedig a spiritualitást jelképezi, s a színek valósággal élnek a képzeletemben és a képeimen

A feltehetően maga diktálta cikkben felidézi, hogy valaki leszólta az őstehetségét, mert egy évtizedre szüneteltette munkásságát, de mára rájött, hogy ezt az űrt nem tudja a lelkében pótolni, így újfent ecsetet ragadott:

kellett ez az egy mondat, hogy egészen más dolgokat kezdjek el festeni.

Még egy szerény mondat a művésztől, magáról:

Gyógyítanak a képeim (…) Úgy hiszem, hogy mintegy csatornaként működöm, s fentről indíttatva viszem vászonra a színeket

Sok sikert a feltörekvő tehetségnek! Ám, ha kérhetjük, saját zsebből fedezze kedvtelését és annak reklámját. Köszönjük!

(Forrás: HVG)

Mészárosné – a Lőrinc neje – is nemzeti polihisztor – most az Echo TV igazgatóságának elnöke lett

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2018.01.19 - 13:39
  Közvetlen hivatkozás

  borzalom ez az egész, ezt merik mutogatni és baromságokat hirdetni !!!! tényleg ennyire hülyének nézik az embereket ???? mint a középkorban lassan olyan állapotot akarnak teremteni

  Válasz
 • 2018.02.02 - 17:44
  Közvetlen hivatkozás

  …a narancsszínből lehetne sokkal többet kérni odafentről,hátha sikerül megvilágosodni és jóóóó sok sárgát hogy legyen fény látni azt,hogy olyasmiket,mint kedves férje ura tesz, becsületes embernek több mint nem illő tennie!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük