Városi kurír
A napi fontos.

Mészárosné „fentről” kapja az ihletet – nem Orbántól, még feljebbről

2 32

Hiába, a nép egyszerű gyermekében szunnyadó őstehetség utat tör magának, ha akarja a szentem, ha nem. Kiderült – közpénzből ugyan, de ez most mellékes – hogy Mészárosné Kelemen Beatrix fest. Nem is akárhogy! Nemzeti Múzeumot Felcsútra!
[mnky_ads id=”10551″]

Reszkess, van Gogh, itt vannak Mészárosné napraforgói!

A Felcsúti Hírlap, ami az önkormányzat hivatalos, ingyenes hírlevele dupla oldalon tudatja, hogy Mészáros Lőrinc felesége festésre adta a fejét. A lap műértője szerint  a művésznek tiszta és finom  lelke, valamint különös festői hivatása van. Képei gyógyítanak, a festéshez „fentről” kapja az indíttatást – szúrta ki a hvg.hu.
[mnky_ads id=”10552″]
Esetében nem új művészről  – csak újgazdagról – beszélhetünk. Első képén napraforgók szerepeltek. Azóta sok kisvasút elrobogott már az ablak alatt, kipróbált pár technikát, de végül az olaj mellett döntött.

Mészárosné "fentről" kapja az ihletet - nem Orbántól, még feljebbről, ha van olyan
fotó: HVG

A portál felidézi:

elsőként a Tumblr mikroblogon kezdett pörögni, hogy dupla oldalon foglalkoznak Mészáros Lőrinc feleségének művészi világával.

A művésznő visszafogottan úgy fogalmaz, hogy

nálam a színeknek rendkívüli jelentőségük van. Így például a sárga a fényt, a narancs a megvilágosodást, a lila pedig a spiritualitást jelképezi, s a színek valósággal élnek a képzeletemben és a képeimen

A feltehetően maga diktálta cikkben felidézi, hogy valaki leszólta az őstehetségét, mert egy évtizedre szüneteltette munkásságát, de mára rájött, hogy ezt az űrt nem tudja a lelkében pótolni, így újfent ecsetet ragadott:

kellett ez az egy mondat, hogy egészen más dolgokat kezdjek el festeni.

Még egy szerény mondat a művésztől, magáról:

Gyógyítanak a képeim (…) Úgy hiszem, hogy mintegy csatornaként működöm, s fentről indíttatva viszem vászonra a színeket

Sok sikert a feltörekvő tehetségnek! Ám, ha kérhetjük, saját zsebből fedezze kedvtelését és annak reklámját. Köszönjük!

(Forrás: HVG)

[mnky_ads id=”10553″]

Mészárosné – a Lőrinc neje – is nemzeti polihisztor – most az Echo TV igazgatóságának elnöke lett

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ