A sajtóklub újabb esete az elvetett sulyokkal — Mi a bűne Késely Ajnának?

Érdemes végignézni a főleg bulvárban utazó online médiumokat és a szintén népszerű tabloid lapokat, ha nem lennének közösségi platformok (facebook, instagram, twitter) oldalak tucatjai és weboldalak százai maradnának üresen egy-egy héten.

Hogy miről beszélek?

Jószerével bárki, bárhol posztol egy velőset vagy, ha celebről van szó, bárhonnan a világ bármely pontjáról feltölt egy képet jó esély van rá, hogy néhány óra múlva már valamelyik online médiumban találja magát.

Nem is lenne ezzel semmi baj, de érdemes belátni, hogy a sajtómunkásoknak ezekbe a “cikkekbe” nem sok munkát kel belefeccölniük. Készen kapják a képet és a szöveget, “copy paste”-telni pedig bőszen megtanultak valamelyik gyorstalpaló médiaiskolában.

Van, hogy még ez sem sikerül!

De forduljunk is rá mai témánkra. Az ember amúgy kötelességből néha bele-belekukkant a hétfő esti Sajtóklubba. Azt el kell ismerni, hogy a jelenleg a Hír TV-n futó sorozat az elmúlt hetekben kissé elárvult, ugyanis B. Zsolt megérdemelt éves pihenését töltötte valahol, helyette a mindenre kész G. Ottó ugrott be, aki valljuk be műsorvezetőnek sótlan, ízetlen volt. Ebben a székben még a szokásos őrületbe forduló kirohanásait is mellőznünk kellett. Hogy kilegyen a négyes fogat; B. András testvére B. Gábor ült be kvaterkázni, de nem volt az igazi.

Mígnem hétfő este visszatért B. Zsolt, látszott valóban kipihent és osztotta az észt is rendesen, valamint nem fukarkodott a vaskos jelzőkkel és a trágár kifejezésekkel sem. Vágó István vette a fáradságot és kijegyzetelte a műsor veretes szófordulatait, nála elolvasható majdnem mind.

Lépjünk egyet hátra!

Késely Ajna népszerű, tehetséges és egyben eredményes, a még mindig csak 18 éves úszónőnk tavasszal egészen rövidre vágatta le a haját, amin azóta sem tudnak napirendre térni a “rajongók”.

Akkor Ajna egy hosszabb posztba írta le, hogy miért szánta magát erre a lépésre, de úgy tűnik a magyarázattal sokan nem tudnak mit kezdeni.

Késely Ajnát már 12 éves korában fölfedezték

Ő volt az, aki 2014-ben 17-szer úszott korosztályos magyar csúcsot. Három junior Európa-bajnokságon összesen 11 egyéni aranyérmet szerzett és négy váltóval is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

2017-ben a junior világbajnokságon 400 gyorson győzött Indianapolisban, majd egy évvel később a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián 200, 400 és 800 gyorson sem talált legyőzőre.

A felnőtteknél még csak egy-egy 50 méteres medencében megrendezett és egy rövid pályás Európa-bajnokságon szerepelt. Az egyaránt Glasgow-ban megrendezett viadalokon három ezüst- és két bronzérem a mérlege.

Szóval még mindig ő a jövő tehetsége, miközben alig 18 évesen a kortársaihoz képest roppant érett gondolkodással rendelkezik. Ajna nem csak tingli-tangli posztokat oszt meg a követőivel.

A főleg instagramon aktív Késely Ajna felnőtteket megszégyeníti komolysággal ír rövidebb, hosszabb posztokat.

Késely Ajna. Fotó: instagram.com/keselyajna/

Korosztályának abszolút példaképe, de úgy tűnik mégis kikezdik

A hétvégén egy sikeres margitszigeti versenyen volt túl, ám egyes követői hétfőn ismét kikezdték a közösségi médiában, ebből a viszontválaszából született egy cikk a 444.hu-n.

De nézzük az eredeti posztot!

Tegnap megdobtak engem egy “édes kisfiú lettél” megjegyzéssel.

Miért van, hogy mi nőket a hajunk, a körmünk, a testünk, s ruháink tesznek minket azzá?!
Nem a tettünk, a mosolyunk, az intelligenciánk, őszinteségünk, szemünk csillogása, a szexualitásunk, s majd anyaságunk tesz minket igazi nőkké?!

Stílusom változik, viszont ember maradok, s lelkem ugyanúgy bántható… viszont emellett kiállok a nőiességemért, még akkor is ha a társadalom nem így áll hozzám.

Eddig a bejegyzés, ebből kerekített egy cikket a 444-re Boros Juli. A szerző összeszedte Késely Ajna ebben a témában korábban megírt posztjait és még csak kommentárt sem fűzött hozzá.

Eddig (lenne) a történet

De akkor jött a már említett Sajtóklub és benne B. András, aki egyszer csak előkapta a mobiltelefonját és felolvasta a 444.hu cikk címét:

“Az eredeti libernyák gondolkodásmódot érdemes megismerni. Egy tipikus libernyák portálon, a 444-en a következő címet találtam: Késely Ajna, kettőspont, tehát egy úszónő: +Miért van, hogy minket, nőket, a hajunk, a körmünk, és a testünk tesz azzá, ami+. És akkor, úgy eltűnödtem: tényleg miért van az, hogy a nőket a hajuk, a körmük és a testük teszi. Mégis mit szeretnének? Miért cím ez?” – értetlenkedik B. András.

Majd folytatja

“Egy normális – ezek lennénk mi -, ember számára a nőket a hajuk, a körmük és a testük, döntően ezek határozzák meg, mert kevésbé koncentrálunk teszem azt az epehólyag működésére, hanem elsődlegesen a külső jegyekre.”

B. Zsolt: – De hát ez hogy merül elő vagy fel egyáltalán?
B. András: – Mert a libernyákok így gondolkodnak. Tehát, ugye nehogy már egy nő, nőies legyen.

Azt csak én teszem hozzá, hogy B. András a cikk címét még valahogy ki tudta silabizálni a mobiltelefonjáról, ám 99%, hogy egy sort sem olvasott az idecitált cikkből.

De még ez lenne a kisebb baj. Még az a szerencse, hogy Késely Ajna 2019. szeptember 10-én betöltötte 18. életévét, ezért B. Andrást nem lehet politikai pedofiliával vádolni, ám gusztustalan, nőgyűlölő, színtiszta hímsoviniszta kiállásáért minimum így virtuálisan el kell ítélni.

Egyben helyette és a műsor másik három agyastojás figurája helyett is szeretnék elnézést kérni Késely Ajnától.

Csak azzal zárom soraimat, hogy

akkor nem óbégattatok, amikor 1988-ban Egerszegi Krisztina fiúsan rövid hajjal lett olimpia bajnok?

Matolcsy

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A sajtóklub újabb esete az elvetett sulyokkal — Mi a bűne Késely Ajnának?

  • Avatar
    2020.07.29 - 22:54
    Közvetlen hivatkozás

    Azért annyit hozzátennék – bár tuti, hogy Ajna se tiltakozna – hogy az anyaság nem feltétlenül tartozik a nőiesség csomaghoz, van aki nem akar és csomóan, akik nem lehetnek anyák. Nem tisztességes további társadalmi kényszerrel büntetni őket. Az egyistenhívő vallások ultraortodox ágainál nem tekintik nőnek azokat, akik nem lehetnek anyák.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük