“Mi a fenének alkalmaz kizárólagosan trappista szerzeteseket a BKV sofőrnek?!”

A budapesti tömegközlekedő érdekes állatfaj, sokat próbált, nem egyszerű újat mutatni neki. A BKV valamiért azt hiszi, hogy ez egy jó kis játék és egyre-másra próbára teszi a leleményességét.

Itt a pótló, hol a pótló….

Az alábbiakban lapunk egy munkatársának barátja – rengeteg sorstársával egyetemben – dobott a kockán olyan számot, amit fejtörő követett. Történt mindez pénteken, Budapesten, a Lenin – ütök a számra, mit beszélek! – az Erzsébet körúton:

“Mi a fenének alkalmaz kizárólagosan trappista szerzeteseket a BKV sofőrnek?! Ráadásul olyanokat, akik egytől-egyig nagyon betartják a némasági fogadalmat.

Ma reggel nem jártak a villamosok a körúton.

Bár néha éjjel is próbálgatják üvöltve a tájékoztató hangosbemondókat, ezek ma reggel valahogy nem működtek, egy árva János Vitéz sem állt a Wesselényi utcánál a megállóban, hogy tájékoztasson.

Az élelmesebb utasok kisasszerolták, hogy busz jár. Ők átrohantak az egész nyáron a Madách Színház előtt működő pótló helyére, na, ma nem onnan ment a busz… Vissza az éjszakai busz megállójához, a várakozó busz sofőrje némán fogadta az utasokat, egész út alatt egy árva szót sem szólt arról, hogy mi-hogy közlekedik, mikortól jár a villamos. Útközben szembe jött néhány villamos, de, hogy honnan-hová…, senki sem tudta.

Az Oktogonon buszunk beállt a megállóba és várt…

Nem jelezte, hogy itt át lehet szállni a – most már működő – villamosra, aki élelmesebb volt, úgy is rájött.

Persze az is lehet, hogy ez egy ilyent teszt-féle, aki magától kitalálja, utazhat.. Vagy nem ritkítják a járatokat, csak csökkentik az utasok számát, aki nem találja ki, hogy éppen mi közlekedik, az csak álldogál a megállókban, azokat nem kell szállítani…”

És így….! Mindennapi játékunkat add meg nekünk BKV, de ha lehet, legalább szólj, hogy eldördült a startpisztoly!

Hasonló

Ceglédi Zoltán: Kedves Kubatov Úr, legyen oly’ barátom, és ha hazatért, jöjjön már BKV-zni velem egy röpke napig Budapesten!

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük