Mi a közös Orbán Gáspárban, Vilmos és Harry hercegekben? Nem, nem a kék vér…..

Orbán Gáspár decemberben elvégezte a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) nevű brit katonai elitiskola kilenc hónapos képzését, ahová két másik magyarral együtt a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként került – derítette ki a Telex.

A miniszterelnök fiának neve a végzettek listáján is szerepel,

amit újévkor tettek közzé a Daily Telegraph című lapban. A képzést még 2019 szeptemberében kezdték el, de a járvány miatt félbe kellett szakítaniuk. Alig két hónappal azután, hogy Orbán Gáspár letette az esküt és hivatásos katonává vált, máris megkezdhette tanulmányait a brit katonai elit iskolában. A kilenc hónapos tanmenetet rajta kívül a Honvédelmi Minisztérium (HM) két másik ösztöndíjasa kezdte el. Orbán Viktor fia az adatok alapján december 11-én végzett.

A Honvédelmi Minisztérium korábban azt írta a Népszava érdeklődésére, hogy

a szóban forgó képzésre bármelyik magyar katona jelentkezhetett, az elvégzett szakmai munka, a kiképzési eredmény és a tiszti attitűd alapján dőlt el, hogy ki kerülhet be.

A 28 éves Orbán Gáspár 2019 júniusa óta hivatásos katona,

korábban több, egymástól eléggé különböző területen is kipróbálta magát.

  • Eredetileg futballistának készült, a Videoton FC neveltje volt és 2011-ben profi szerződést is kapott a klubtól, később pedig a felcsúti Puskás Akadémiához került. Velük 2014 márciusában mutatkozott be az NB I-ben, de alig egy hónappal később kiújuló sérülése miatt végleg befejezte focistakarrierjét.
  • Nem sokkal később Ugandába utazott egy keresztény karitatív szervezettel, hogy gyerekeket tanítson futballozni, később azt nyilatkozta, hogy itt vált igazi hívővé. Miután hazajött, több társával közösen megalapította a Felház nevű keresztény mozgalmat, ami három és fél évig működött, ezalatt többek között a Körcsarnokban és a MOM Sportban is tartott rendezvényeket.
  • Ezután kezdődött a miniszterelnök fiának katonai pályafutása (közben a jogot is elvégezte, de nem abba az irányba haladt tovább). Alig két hónappal az esküjének letétele után már meg is kezdte tanulmányait a patinás brit akadémián.

A Sandhurst a Telex cikke szerint nemcsak a brit hadsereg tisztképzésének központja,

emellett fontos eszköze a brit katonai, diplomáciai kapcsolatépítésnek is, miután számos európai és közel-keleti politikus végezte el a 44 hetes kurzust.

Az elmúlt évtizedekben ide járt például Vilmos és Harry herceg, Henri luxemburgi nagyherceg, Alajos liechtensteini trónörökös, Hamad bahreini király, II. Abdullah jordán király, valamint Kuvait, Katar és az Egyesült Arab Emirátusok több jelentős vezetője is.

Az intézmény elsősorban vezetőképzőként működik – igaz, ez a külföldi hallgatók esetében azért is kézenfekvő, mert jellemzően eleve olyan otthoni háttérrel rendelkeznek, amelyből egyenes út vezet a vezetői posztra –, lásd az európai és közel-keleti arisztokrata névsort.

Mindezt mennyiért?

A miniszterelnök fiának kilenc hónapos képzése közel 40 millió forintba kerülhetett.

Azt ugyan nem tudni, hogy a minimális megtakarítással rendelkező papa miből fedezte fia taníttatását és miért nem a remek hazai katonaképzők egyikébe iratta be a gyarereke, nem tudni, de biztosan van mindenre kielégítő kormány-válasz.

Egy díszfelvonulás a Sandhurstön tavaly decemberben:

A Telex a témával kapcsolatban közvetítőn és közvetlenül írásban is kereste Orbán Gáspárt, de ő nem reagált megkeresésre.

További részletekért kattintson!

drog

Egy hozzászólás itt: “Mi a közös Orbán Gáspárban, Vilmos és Harry hercegekben? Nem, nem a kék vér…..

  • 2021.01.14 - 15:50
    Közvetlen hivatkozás

    Hazai képzés már nem is felelt meg orbánéknak? Anglia 37 milliós közpénzért? Vajon hány magyar, nem kormányközeli pereputty gyereke részesült még ilyen képzésben? Sajátlábú récsöl svájci iskoláját is az adófizetők csengették,mert a kedves papa csóringer. Milyen miniszterelnök az olyan, akinek semmi megtakarítása nincs? Hogy tudna akkor jólétet teremteni az országban, ha neki magának sincs egy buzernyákja sem? Erről, hogy szeretnénk-e, az adófizetők pénzét a gazsi-gyerekbe feccölni, kit kérdeztek meg? Gusztustalan, hogy orbán úgy szórja a közpénzt, mintha a sajátja lenne, miközben a nagypapi a fenetudja hány milliárd osztalékot vett ki a kavicsbányáiból. Vajon nem telt volna belőle az unokái taníttatására?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük