Mi akadályozza meg most a Fideszt, hogy ismét bevezessék a 13. (14.) havi nyugdíjat?

Dunai Mónika – van ki ezt a nevet ismeri – a Fidesz országgyűlési képviselője, Orbán korlátlan uralkodásának kilencedik esztendejében arról szónokolt a sajtónak, hogy a Gyurcsány -kormány / ráadásul ez nem is igaz, mert Bajnai volt a miniszterelnök ekkor/, megszüntette / valójában: felfüggesztette a 13. havi nyugdíjat.

Utána jól megdicsérte pártját, hogy mennyit méltóztattak tenni a magyar nyugdíjasokért.

Amit elmondott azzal csak egy baj: többnyire nem igaz, csúsztatás, a valóság elferdítése. Magyarul: hazugság, lódítás, kinek mi tetszik.

Nem beszélt a hölgy arról, hogy a Fidesz eltapsolta a 3200 milliárdos magánnyugdíjpénztári vagyont, 2008 -óta változatlan a minimálnyugdíj összege, az átlagnyugdíj 130 ezer forint, több mint félmillió magyar nyugdíjas tengődik jóval 100 ezer forint alatti nyugdíjból. Ez a megélhetéshez kevés, az éhenhaláshoz sok. Tessék csak megnézni, hogy az ingyenes ételosztásokon mennyi, megfáradt kisnyugdíjas áll a sorban, hiszen hó végén már csirkefarhátra sem telik nekik.

Nem véletlen, hogy a képviselő egy büdös szót sem mondott arról, mit tett a Fidesz a kisnyugdíjasokért. A válasz igen egyszerű: semmit! Nem véletlen, hogy 2010-óta jelentősen nőtt a leszakadó nyugdíjasok száma. Arra talán még a Fidesz sem lehet büszke -bár tudjuk, jobban teljesítenek–, hogy 2010-ben nagyjából 124 ezer nyugdíjast érintett a jövedelmi szegénység, 2017-re ez a szám 210 ezerre emelkedett.

Dunai képviselő asszony büszkén hirdeti,

hogy a népért síró pártja megőrizte a nyugdíjak reálértékét. Egyet azonban megint elfelejt a képviselő: a nyugdíjas kosár reálértéke évről, évre csökken, hiszen a nyugdíjasok fogyasztási szokásai nem a KSH adataihoz igazodnak. Ahhoz, hogy a nyugdíjak valóban megőrizzék a vásárló értéküket 10 százalék közeli évenkénti emelésre lett volna az idén szükség.

Emlékszünk talán még arra, hogy a 2006-os választási kampányban, az akkor vesztésre álló Fidesz elnöke, 14. havi nyugdíjat is ígért. Mi akadályozza meg most a Fideszt, -hisz’ azt mondják hasít a magyar gazdaság–, hogy ismét bevezessék a 13. havi nyugdíjat? Csak szándék és akarat kérdése, hiszen a kétharmadukkal mindent és annak az ellenkezőjét meg tudják a pártkatonákkal szavaztatni.

Ja, egyébként 2006-ban a Fidesz elnökét Orbán Viktornak hívták!

Dunai Mónika: “a szocialisták elvettek egy havi nyugdíjat” – a Fidesz lenyúlta a magánnyugdíjpénztári pénzt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük