Mi az artrózis, és mi rá a megoldás?

Az artrózis egy nagyon kellemetlen ízületi betegség, amit sok esetben fájdalom és egyéb tünet is kísér. Ezen a nevén kevésbé ismert, a legtöbben porckopásként ismerik és így is nevezik.

Mivel egy igen széles körben előforduló problémáról van szó,

ami se fiatalokat, se időseket nem kímél, sokan keresik rá a gyógyírt. A porckopás elleni készítmények egész garmadája áll az érintettek rendelkezésére, ugyanakkor, sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek közül csak kevés van, ami valóban hatásosnak bizonyul. A többi semmi más, mint placebo. Még olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a zselatin rendszeres fogyasztása segít az artrózis kezelésében, ám ez is inkább mendemondának bizonyul.

Az artrózis – azaz porckopás – jelentése

Mint, ahogy a neve is jelzi, az artrózis egy olyan ízületi betegséget jelent, amikor az ízületeket borító porc elvékonyodik és töredezetté válik, mondhatni elkezd lekopni. Jellemzően a végtagokon vagy a gerinc környékén jelentkezik, ritkábban érintheti az ujjak porcait is. Általánosságban elmondható, hogy inkább az 50 éveskor felettiek érintettek a problémában, de bizonyos esetekben akár 20-30 éves korban is kialakulhat. Érdekesség, hogy bár az életkor előrehaladásával nagyobb az esélye a porckopásnak, ugyanakkor mégsem tekinthető a betegség a porc elöregedésének.

Milyen tünetei vannak a porckopásnak?

Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy a porckopásnak hosszú időn keresztül nincsenek látható, érezhető jelei. Ez azért nagy baj, mert így az érintetteknek eszébe sem jut, hogy esetleg szükségük lenne az ízületi probléma megelőzésére. Amikor már jelentkeznek a tünetek, például az ízületi fájdalom, merevség, duzzadás vagy az ízületek körüli csontos kinövések, akkor már nehéz kezelni a betegséget. Sokan arról számolnak be, hogy a porckopás miatt, még a legegyszerűbb mozdulatokat, a felállást, leülést is megterhelőnek érzik. Azért persze nem lehetetlen a probléma kezelése – és ez a jó hír!

Az artroflex.hu oldalon várja a megoldás

Az Artroflex Plus egy olyan készítmény, ami a porckopás minden eddiginél hatékonyabb kezelése céljából került kifejlesztésre. A termék csökkenti az ízületi fájdalmat, növeli az ízületek mozgástartományát és segít a porcok gyógyulásában is. Hatásosságát klinikai kutatások és tesztek is alátámasztják. Azok, akik már használták, vagy jelenleg is használják, egybehangzóan azt állítják, hogy 29 – 47 napon belül elkezdték érezni a jótékony hatását. Bővebb információ és rendelés az artroflex.hu oldalon.

Ha elege van abból,

hogy az ízületei merevek és még az olyan egyszerű mozdulatok is nehezére esnek, mint amilyen a leülés, a felállás vagy a guggolás, akkor Önnek is ki kell próbálnia az Artroflex Plust! Ez a termék nem csodaszer, csupán egy étrendkiegészítő, de a jótékony hatásáról sokan hiteles beszámolókkal szolgálnak. Ezeket a véleményeket az artroflex.hu oldalon találhatja meg, és ugyanitt tudja megrendelni a terméket is. Kár lenne még napokat, heteket várnia a vásárlással, hiszen minél előbb hozza meg a döntését, annál korábban tapasztalhatja meg a pozitív változásokat. Könnyebb mozgás, boldogabb élet – ez vár Önre is.

szürreális

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük