Mi baj Czeglédy megbízásával? Tényleg nem értik?

Sokféle magyarázatot láthattunk-hallhattunk azzal kapcsolatban, hogy a fővárosban két győztes DK-s polgármester a fideszes ügyészség által meghurcolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának adott jelentős megbízást. A Városi Kurírban Bauer Tamás  és Gyurcsány Ferenc  érvei is megjelentek. De egyikük sem arról írt, ami itt lényeges.

Üzenet a Csillagbörtönből

Mielőtt a friss fejleményekre térnék, egy személyes kitérő: mélységesen felháborít, amit az elmúlt években Czeglédy és társai meghurcolásával a jelenlegi rezsim művelt. Az “igazi” célpontok itt is a Gyurcsány Ferenchez köthető közéleti szereplők, akiknek a megtörésére – a Császy-ügy óta – a Fidesz-uralom alá került gépezet változatos eszközöket vet be. Büszke vagyok arra, hogy részt vehettem a szegedi börtönben megszervezett kiváló Czeglédy-interjú előkészítésében és az azt követő sajtómunkában. (“Édesapám, csak azt ne hidd, hogy ezek ugyanazok“; és “Üzenet a Csillagbörtönből“)
Az újabb fejleményekkel kapcsolatban azonban különvéleményem van…

Több önmérsékletet, ha lehetne

Október 13-án fordult a kocka, és rövidesen kiderült, hogy Czeglédy Csaba irodája vizsgálhatja néhány bukott fideszes önkormányzat viselt dolgait. A Momentum és Jobbik szerint ez nem elfogadható – a DK részéről megszólaló személyiségek szerint viszont a nem-fideszes bírálók máris felülnek a “hamis látszatnak”…
Ez az érvelés nem győzi meg azokat, akik eddig sem ültek fel semmiféle látszatnak Czeglédy Csabával kapcsolatban, viszont komolyan bíznak abban, hogy a korábbi tapasztalatok után az önkormányzatokat átvevő ellenzéki erők képesek lehetnek elkerülni a látványos hibákat.
A “látszat” helyett ezt az elvet tartom helyesnek: “önmérséklet”. Lehet, hogy egy-egy személyi döntés jogilag tiszta, az is valószínű, hogy Czeglédy kiválóan el tudja végezni a feladatot, de nem az ő irodája az egyetlen az országban, amelyre ezt a feladatot rá lehet bízni. Czeglédy cégének sem lehet élet-halál kérdés, hogy piaci megbízások helyett politikai hátszéllel megszerezhető közpénz-megbízásokat fogadjon el.
Előre kiszámítható volt, hogy Czeglédy Csaba feltűnése milyen hatást vált ki. Ha működne az önmérséklet, mindez nem történt volna meg.

Egy hozzászólás itt: “Mi baj Czeglédy megbízásával? Tényleg nem értik?

  • Avatar
    2020.01.10 - 19:28
    Közvetlen hivatkozás

    Miféle onmersekletet kellene tanusitani a volt fiideszes onkormanyzatok uugyeinek vizsgálatakor? Valami két balkezes hulye gyerekwwt kellett volna meg bizni Czegledy helyett, aki az eg egy adta világon semmit se derittene ki? Mi ez a gyavasag, meghunyaszkodas?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük