Mi ez a nagy levegőkapdosós meglepődés, nem jöhetett más, csak a mocskos kampány

Aki meglepődött azon, hogy mik történnek a választás finisében, hogy ki kivel… és ki kit…, az eddig nem figyelt, vagy egyszerűen csak álszenteskedik.

Csak a meztelen férfisegg több, mint máshol

Ilyen a világban szinte mindenhol a kampány, és ez összefügg azzal, hogy vége annak a világnak, amikor csak fehérgalléros, jólképzett, „jó családból való” emberek indultak politikai pozíciókért. Gondoljunk csak arra, hogy John Fitzgerald Kennedy elnök nőügyeiről még csak suttogtak, Bill Clintont már meghurcolták ugyanazért, Donald Trump viszont fizet a nőnek és tovább lép, már fel sem vetődik ezért az impeachment, illetve nem ezért indítanák meg. Ma a választáson elindul boldog, boldogtalan, a kampánystratégák pedig összekeverik az egyszerűséget  a mocsokkal.

Petpalackos vacakvodka…

Arról nem is beszélve, hogy az újgazdagok maguk sem tudják, mit kellene kezdeni a pénzükkel azonkívül, hogy altesti kényeztetőket alkalmaznak és „akció közben” Fekete Pákót hallgatva petpalackból isszák a nem is túl színvonalas vodkát. Persze az is lehet, hogy a nagy, egységes haláltáncnak vagyunk a szemlélői. Megy az örökmozgó, azaz lopok költök, lopok költök.

Minket pedig mi sem minősít jobban, mint az a tény, hogy nem hogy nem zavarjuk el a seggmutogató tolvajokat, hanem azon vitázunk, hogy vajon megnyeri-e az illető ismét a székét. Micsoda, már régen -ahogy drága nagyanyám mondaná- szaros söprűvel kellett volna elkergetni őket, majd pártatlan bírók segítségével megnézni, hogy tényleg loptak-e és ha igen, rohadjon rájuk a műanyaglakat.

Ahol nem csillog szépen az ezüstérem

Nagy a pörgés polgármesterfronton, de sokkal kevesebb szó esik a testületekről, pedig a polgármester magában kevés, testületi többség nélkül szinte semmit sem ér. Gondoljunk csak Tétényi Évára Esztergomban, vagy Márki-Zayra Hódmezővásárhelyen. Az előbbi szinte semmit nem tudott elvégezni a programjából az ellenséges testület miatt, az utóbbinak itt-ott vannak eredményei, de gondoljunk csak bele, mit tudna elvégezni ez a küldetéses ember, ha energiáinak 40%-át nem köti le a védekezés, 25%-át a visszatámadás, hanem mindezeket az energiákat is a jobbításra fordíthatná.

Egy szó mint száz, ha azt akarjuk, hogy jusson valamire lakóhelyünk, nem szabad szem elől téveszteni az egyfelé szavazás követelményét. Mindezt azért fontos leírni, mert egyre többektől hallom, hogy ő bizony a hatalommegosztás híve, vagyis úgy akar szavazni, hogy ne legyen többsége a polgármesternek, ezt nevezem én öngyilkos küldetésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük