Sorting by

×

Parászka Boróka: ha az ellenzék kitart bugyuta üzenetei mellett, a Mi Hazánkos fantomhadsereg lenyúlja a határon túli magyar szavazókat

Látott bárki is a mai ellenzéki pártok körül olyan politikust, szakértőt, akinek lenne személyes tapasztalata, módszeresen gyűjtött információja tudása arról, mi folyik Magyarország szomszédos országaiban? Olyan megbízott ellenzéki politikust, aki tervszerűen építené a kapcsolatokat a Magyarország határain kívül lévő magyar közösségekkel és nem magyar politikai pártokkal? – kérdezi közösségi oldalán Parászka Boróka tényfeltáró újságíró.

“Csak azért, mert azon kívül, hogy

“ne vegyék el a magyar emberek vakcináját” (nyugdíját, munkáját, kultúráját stb) én más üzenetet nem láttam az utóbbi hónapokban. Lássuk be, ez semmivel sem több, mint amivel teleplakátolta a Fidesz az országot néhány éve.

Pedig volt itt sok minden, csak az utóbbi hetekben, ami lényegileg érintette Magyarország mindennapi életét.

Ökológiai válság, diplomáciai konfliktus, határon átnyúló korrupciós ügyek. Ezeket egy minimálisan tájékozott ellenzéki politikus rendkívül hatékonyan és hitelesen képviselhetné. Azon a bugyuta üzeneten túl, hogy

“ide jönnek az ukránok oltakozni meg bevásárolni”.

  • Miért van csend a súlyos, érdemi ügyekben?
  • És miért megy a csörömpölés, hangoskodás a mondvacsinált, álprobémákkal?
  • Talán csak nem azért, mert fogalma sincs a tisztelt magyar ellenzéknek, hogy melyik világon él?
  • Hogy mi lenne az érdemi dolga a kormánnyal szemben?

Jaj, azt nem várom el,

hogy a Magyarország határain kívül élő magyar közösségekért bármely ellenzéki, vagy kormánypárti politikus is tegyen egy körömfeketényit is. Valljuk be: ez az egy kérdés, a Magyarország határain kívül élő magyarok ügye, az utolsó, amely bármelyik magyar politikai szereplőt érdekli. Ez már a már nyűg lett.

A Fidesz belátta, hogy a szavazótábor nem növelhető, érdemben nem használható, az ellenzék is elérte a maximumot, amit akart a “külhoni szavazókkal” való riogatással. Úgyhogy legyünk őszinték: a “nemzeti elkötelezettség” évtizedében számít a legkevésbé, hogy mi van a magyar közösségekkel imitt amott.

Az egyetlen párt, amelyik mocorog határon túl, a Mi Hazánk

Ezekben a hetekben próbálja lenyúlni a Jobbik által hosszú éveken át kiépített hálózatokat, csatornákat (már ami maradt ezekből, és amit nem nyúlt le a Fidesz).

El tudjuk képzelni, hogy milyen lesz, amikor ez a Mi hazánkos fantomhadsereg fogja Magyarország határain kívülről tematizálni a határon túli ügyeket csak azért, mert a magyar politikai élet többi szereplője lusta, tehetetlen, tájékozatlan és érdektelen volt?”

Forrás

Kína, veszélyes,
illusztráció Városi Kurír

Háttér….

Március 8-án jelent meg a hír, hogy szinte szabadon jöhetnek az ukrán állampolgárok Magyarországra – adta hírül az ATV Híradója a határ közelében élők információi alapján. Ha igazolják, hogy üzleti céllal érkeznek, akkor mindenféle korlátozás nélkül beutazhatnak. A határ közelében élők szerint rengetegen vannak a boltokban, a piacon, de már oltásra is jönnek azok, akik magyar állampolgárok is és regisztráltak. A határ magyar oldalán is sorban állnak az ukrán kisbuszok, de a másik oldalról érkezők szerint Magyarország irányába még nagyobb a sor. A tranzitutasok, és akik 30 kilométernél közelebbről érkeznek, karantén és teszt nélkül jöhetnek be Magyarországra. A helyiek szerint a határ közelében élők vásárolni járnak át, nekik viszont egy napon belül haza is kell utazni. A záhonyiak szerint a magyar állampolgársággal rendelkezők közül egyre többen jönnek védőoltásért is.

Magyar Zoltán, Záhony szocialista politikusa az ATV Híradónak megerősítette, hogy egyre többen érkeznek oltásra. Elmondása szerint a magyarul nem tudó, magyar állampolgársággal rendelkezők tolmáccsal érkeznek, mert az adatlapok kitöltéséhez kell némi magyar nyelvtudás. Magyar úgy tudja, Ukrajnában nagyon kevés az oltóanyag, viszont aki szeretne, vehet is magának vakcinát, igaz borsos áron. Ennek ára a polgármester információi szerint átszámítva 540 ezer forint körül lehet egy fő részére. Magyarországon viszont ingyen megkapják az oltást.

A helyiek amiatt aggódnak, hogy a Kárpátaljáról érkezők behordják a fertőzést, miután úgy tudják, hogy a határ túloldalán rendkívül magas a fertőzöttek aránya, a fertőzés ellen viszont egyelőre nem tudják, hogy hogyan védekezzenek.

 

csillagjegy, csoda,
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.