Mi igaz a Ripost írásából? — Döntsön az olvasó!

A Ripost nevű portálon hétfőn megjelent egy írás arról, hogy Karácsony Gergely tettestársai kíséretében összegrafitizte a pesti alsó rakpartot, majd utasította az FKF embereit, akik szakértőjük szerint több millióért az éj beköszöntével takarították el veszélyes anyagok használatával a “förmedvényt”.

Ami történt….

 

 

A portál állítása szerint….

“Vasárnapi dupla bérért, plusz prémiumért hívtak be egy brigádot a fővárosi fenntartású céghez, hogy lemossák a pesti alsó rakpartról a főpolgármester és csapata szennyező graffitijét. A felkapart festék veszélyes hulladéknak minősül….”

Még hozzátették:

“A graffiti a parlament irányába haladó sáv közepére került, körülbelül 8-10 méter hosszan. A nem létező adónem megállítására felszólító szöveget körbetapsikolta a tüntetésen megjelent pár száz ember, majd az egészet otthagyták.”

Azt is állították:

“A főpolgármester, a rongálásnak is minősülő grafitizés után azonnali rendkívüli műszakot rendelt el, dupla, vasárnapi bérért a Fővárosi Közterület Fenntartónál, hogy eltüntesse a nyomokat. A Ripost értesülése szerint – a helyszínen dolgozó munkásokkal beszélgettünk – elhangzott, hogy „pénz nem számít” ezért sorra hívták telefonon a munkásokat, csak vállalják el a váratlan vasárnapi munkát.”

Végül….

“A Ripost megkérdezett egy szakértőt, szerinte a grafitti eltakarítása, a vegyszerekkel, a veszélyes anyag felkaparásával és elszállításával, a teherszállító autókkal a munkások dupla bérével, a prémiummal és annak közterheivel együtt akár 5-6 millió forintjába is kerülhetett a fővárosnak.”

A KFK reakciója

“KÖZLEMÉNY

Ma a Ripost.hu online portálon olyan, az FKF Nonprofit Zrt. vasárnap éjszakai munkavégzését kedvezőtlen színben feltüntető írás jelent meg, amelyet több sajtóorgánum is átvett.

A konkrét munkavégzésről összeállított írásban számos, nem helytálló információ szerepel.

  • Az FKF Nonprofit Zrt. a hivatkozott közterületi takarítási munkát előre egyeztetett és megrendelt, szolgáltatásként igénybe vehető tevékenység keretében végezte el.
  • Az adott helyszínen két magasnyomású vízsugárral, összesen két óra alatt végeztük el a feladatot, így az árajánlatnak megfelelően 58.800,-Ft + ÁFA összeg kerül leszámlázásra. További költség nem merült fel.
  • Fontos megemlíteni, hogy az Társaság dolgozói heti hét nap, három műszakban látják el feladataikat.
  • Az FKF által elvégzett szakszerű felirat-eltávolítást a Társaságnál rendszeresített, biológiailag lebomló vegyszerrel végezte el.

Megjegyezni kívánjuk,

hogy a helyszínen munkát végző kollégáink beszámolója alapján

a médiában megjelent riport és fotók készítője a kollégák kérésére sem fedte fel kilétét és megbízóit, és nem vette tudomásul kérésüket, miszerint nem járulnak hozzá nyilvánosság elé szánt fotókon való szerepléshez.”

sportparkot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük