Mi igaz a Ripost írásából? — Döntsön az olvasó!

A Ripost nevű portálon hétfőn megjelent egy írás arról, hogy Karácsony Gergely tettestársai kíséretében összegrafitizte a pesti alsó rakpartot, majd utasította az FKF embereit, akik szakértőjük szerint több millióért az éj beköszöntével takarították el veszélyes anyagok használatával a “förmedvényt”.

Ami történt….

 

 

A portál állítása szerint….

“Vasárnapi dupla bérért, plusz prémiumért hívtak be egy brigádot a fővárosi fenntartású céghez, hogy lemossák a pesti alsó rakpartról a főpolgármester és csapata szennyező graffitijét. A felkapart festék veszélyes hulladéknak minősül….”

Még hozzátették:

“A graffiti a parlament irányába haladó sáv közepére került, körülbelül 8-10 méter hosszan. A nem létező adónem megállítására felszólító szöveget körbetapsikolta a tüntetésen megjelent pár száz ember, majd az egészet otthagyták.”

Azt is állították:

“A főpolgármester, a rongálásnak is minősülő grafitizés után azonnali rendkívüli műszakot rendelt el, dupla, vasárnapi bérért a Fővárosi Közterület Fenntartónál, hogy eltüntesse a nyomokat. A Ripost értesülése szerint – a helyszínen dolgozó munkásokkal beszélgettünk – elhangzott, hogy „pénz nem számít” ezért sorra hívták telefonon a munkásokat, csak vállalják el a váratlan vasárnapi munkát.”

Végül….

“A Ripost megkérdezett egy szakértőt, szerinte a grafitti eltakarítása, a vegyszerekkel, a veszélyes anyag felkaparásával és elszállításával, a teherszállító autókkal a munkások dupla bérével, a prémiummal és annak közterheivel együtt akár 5-6 millió forintjába is kerülhetett a fővárosnak.”

A KFK reakciója

“KÖZLEMÉNY

Ma a Ripost.hu online portálon olyan, az FKF Nonprofit Zrt. vasárnap éjszakai munkavégzését kedvezőtlen színben feltüntető írás jelent meg, amelyet több sajtóorgánum is átvett.

A konkrét munkavégzésről összeállított írásban számos, nem helytálló információ szerepel.

  • Az FKF Nonprofit Zrt. a hivatkozott közterületi takarítási munkát előre egyeztetett és megrendelt, szolgáltatásként igénybe vehető tevékenység keretében végezte el.
  • Az adott helyszínen két magasnyomású vízsugárral, összesen két óra alatt végeztük el a feladatot, így az árajánlatnak megfelelően 58.800,-Ft + ÁFA összeg kerül leszámlázásra. További költség nem merült fel.
  • Fontos megemlíteni, hogy az Társaság dolgozói heti hét nap, három műszakban látják el feladataikat.
  • Az FKF által elvégzett szakszerű felirat-eltávolítást a Társaságnál rendszeresített, biológiailag lebomló vegyszerrel végezte el.

Megjegyezni kívánjuk,

hogy a helyszínen munkát végző kollégáink beszámolója alapján

a médiában megjelent riport és fotók készítője a kollégák kérésére sem fedte fel kilétét és megbízóit, és nem vette tudomásul kérésüket, miszerint nem járulnak hozzá nyilvánosság elé szánt fotókon való szerepléshez.”

sportparkot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük