Bayer Zsolt elzokogta magát! Ki bántotta?

Bayer Zsoltról sok minden eszébe juthat a honpolgárnak, – kifejezetten kerítésen belüli ismertsége okán nem írtam, hogy “világpolgárnak” – ám ezek között nem szerepel az elérzékenyült jelző. Az EchoTV bezárás előtti utolsó napján sugárzott show-jában egy óvatlan, előre eltervezett pillanatban elárulta, hogy egy hete elsírta magát.

A foci, a magyar csoda….

Bizony, a Horvátok elleni meccs végeredménye késztette a mindig Fidesz-kemény megmondóembert, hogy elővegye zsepijét.

“Be kell valljam Önöknek, hogy a végén mind a ketten el is sírtuk magunkat. (…) Azon túlmenően, hogy a magyar válogatott valami egészen fantasztikus játékkal legyőzte mégis csak a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot, (…) megint bebizonyosodott, hogy a foci az tényleg több, mint sport….”

Háttér, ha valaki olyan felelőtlen lett volna, hogy nem tudja pontosan, mi is történt:

A magyar válogatott a tavalyi vb-n a döntőig menetelő Horvátországot fogadta az Eb-selejtezőben. Aki még nem látta és érdekli a mérkőzés felvételét és a gólokról készült videókat itt találják. Az újságok már megalapozták az érzést bennem, hogy tiszta gáz vagyok, hiszen 90 perc labdakergetésen túl valami csoda esett meg a Groupama Arénában és én ezt nem is érzékeltem.. A sport365.hu újságírója odáig fajult, hogy az alábbiakat írta:

A 76. percben aztán hangrobbanás rázta meg a Groupama Arénát, hiszen Dzsudzsák szöglete után Pátkai Máté bevágta a labdát a kapuba.

meg, hogy

… világraszóló magyar siker!

Hát, nem vagyunk egyformák, nekem más elképzelésem van arról, hogy mi jelenthetne valódi magyar világszenzációt, vagy egyszerűen csak nem világbotrányt.

A foci, mint közösségteremtő erő

Tudják, hogy a megható monológ hogyan folytatódott? Nem? Így:

“…legalább egy hete kussolnak az anti-stadionépítők…”

Kossuth téri grundfoci – “kell egy csapat”

Jól van, helyben vagyunk! Ez már a régi, bevált Bayer, csak pár perc ömlengést engedélyezett magának a hatás kedvéért! Ha már témánál volt belemelegedett:

… és rettenetesen rosszuk érzik magukat, mert ne tévedjünk (…) ezt Farkasházy Tivadar – selypítve, amúgy fideszesen (szerk.) – már meg is fogalmazta az EB idején, hogy Ő a magyarok ellen szokott szurkolni, abból a megfontolásból, hogy ha a magyar csapat győz, az Orbánnak jó. (…) Rettenetes lehet így élni.”

Magyarország-Horvátország 2:1, és a gyűlölet-cunami

Aki saját fülével akarja hallani a fentieket, itt megteheti.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük