Mi köze Kuncze Gábornak és Friderikusz Sándornak a Fenyő-gyilkossághoz?

“Nekem már nem kell féket tennem a számra” – e szavakkal indokolta nyíltságát Brády Zoltán újságírónak a 2004 nyarán elhunyt Perczel Tamás pszichológiaprofesszor, aki végstádiumos rákbetegként adott interjút a rendszerváltás éveiről szóló, utóbb a Fenyő-gyilkosság nyomozati anyagaihoz csatolt dokumentumfilmhez.

Egy dokumentumfilm alapján…..

November 12-én tartja az előkészítő ülést a Fenyő János megöletésével vádolt Gyárfás Tamás ügyében a Fővárosi Törvényszék

– értesült a PestiSrácok. Az előkészítő ülésre a vádhatóság csak Gyárfás Tamást és a védőjét idézné be, de ha a bíróság tárgyalásokat is kitűz majd, akkor a főügyészség több tucat tanú meghallgatását indítványozza.

A dosszié-sztori

Közéjük tartozik Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminiszter is, akit a rendőrség korábban Fenyő János titkos dossziéjáról faggatott. Azért kérdezték a rejtélyes iratokról, mert a médiamogul bizalmasa, Perczel Tamás egy korábbi dokumentumfilmben azt állította, hogy Fenyő egy százhúsz oldalas dossziét adott át Kuncze Gábornak Gyárfás Tamás gazdasági visszaéléseiről, de mire ez eljutott a hatósághoz, legalább húsz oldal hiányzott belőle.

Tasnádi és Friderikusz is kell nekik

Az ügyészség Friderikusz Sándor, Tasnádi Péter és a Fenyő-gyilkosság volt főnyomozója, Kovács Lajos meghallgatására is igényt tart, továbbá elkülönített helyiségben tehet majd videóvallomást az MSZP karitatív tagozatának volt elnöke, Dósa István András is, akinél tavaly Portik Tamáshoz köthető hangfelvételeket foglalt le a rendőrség.

Mint arról beszámoltunk, Zamecsnik Péter, Gyárfás Tamás védőügyvédje is megszólalt az ügyben, aki szerint a bizonyítékok nem erősítik meg Gyárfás bűnösségét, és

„Gyárfás soha, senkinek nem adott megbízást Fenyő János megölésére, és a Portik-féle felvételek inkább a védekezését igazolják, hiszen az Energol-vezér  abban volt érdekelt, hogy kicsikarjon tőle egy mondatot, miszerint az ő parancsára likvidálták Fenyő Jánost, ám ez nem sikerült, mert Portik provokációját mindig visszautasította”

Háttér

A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt.

A vádirat szerint

Gyárfás Tamás, az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója, akárcsak Fenyő János sértett, aki egy videókazetta terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is vezérigazgatója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki.

A vádlott 1997-ben elhatározta,

hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet. Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt az ölési cselekménnyel, aki azt 12 millió forintért vállalta, azonban miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta Portik Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük