Sorting by

×

Mi lesz velünk, veletek gyerekek? – Egy rendőr elmélkedése a kötelező “oltakozás” kapcsán

Úgy tűnik Orbán Viktor és Pintér Sándor homlokegyenest más rendőr-mozit néznek, mint azok, akik hivatásuknak választották, hogy “őriznek és védenek”. Míg a miniszterelnök és a belügyér ütőképes, megbecsült testületről beszélnek, meg, hogy a nemzeti magyar család a haza szolgálatára neveli a gyermekeit, addig az állomány “talpasai”, akik nap, mint nap helytállnak arról írnak, hogy az utolsó ne felejtse el lekapcsolni a villanyt.

A Zsaruellátó Facebook-oldalon jelent meg egy rendőr elmélkedése a kötelező “oltakozás” kapcsán az állomány helyzetéről, kilátásairól.

“A tavalyi szaloncukor-incidens után azt hittük, hogy nincs lejjebb, de mégis van

Néhány napja még az volt a legnagyobb bajunk, hogy kész van-e a baglyos, most meg azzal kell foglalkoznunk, hogy hányan kerülnek utcára karácsonyra. A tavalyi szaloncukor-incidens után azt hittük, hogy nincs lejjebb, de mégis van. Azt kellene felfogni mindenkinek, hogy ez az egész nem fekete vagy fehér.

Vannak emberek, akik betegségen áteséssel tartós védelmet kaptak, akár igazolványuk is van, sokan könnyen viselik a betegséget mert egészségesen élnek, most pedig arra kényszerítik őket, hogy vegyenek fel valamit, nem egészségügyi, hanem rendszerszintű okokból. És ez így rendben van, ez egy jól átgondolt logikus lépés?

Aki akarta eddig is felvette amelyiket szerette volna, aki meg nem, azt meg miért nem hagyják békén?

Nem vagyunk gyerekek, hogy eldöntsék, hogy mi a jó nekünk. És ez nem valami, amit utána kiszednek az emberből, hanem ez ott marad.

Azért nem gondolom, hogy most mindenki lehajtott fejjel engedelmeskedni fog,

mert a fiatalok nem igazán motiváltak sem érdekeltek ennyi fizetésért a maradásban, tehát ennyi pénzért tegyék ki magukat esetleges mellékhatásoknak. Mert itt senki nem az oltástól fél, hanem a mellékhatások bizonytalanok egyelőre, meg a hosszútávú eredmények (ezt senki nem tudhatja még), és egy életünk van, ne döntse el más, hogy mit kezdünk vele.

Ha annyira biztosak abban, hogy senkinek nem lesz baja tőle, miért nem kötelez rá maga az állam, garanciát vállalva ezzel? Minden áldott nap mást mondanak a téma kapcsán odafent, leginkább saját maguknak ellent, tehát a döntés az övék, a felelősség meg a tiéd.

Aki sokéve van a szakmában, az meg azért nem fog meghajolni, mert látja, tudja, hogy biztosan nem innen fog nyugdíjba menni, aki komolyan fontolgatja a leszerelést annak ez jó alkalom. És érzi, hogy a cég újra szembeköpi őket, mert milyen emberek azok, akik képesek családapákat és családanyákat karácsonyra utcára rakni úgy, hogy másról se beszéltek idén, csak a hathaviról meg a megbecsülésről?

Azt hittük a hathavi a munkánkra jár, nem az egészségügyi állapotunkra. Ennyit ért a sok év hivatásos szolgálat?

Mehet amerre lát, aki mondjuk védetten nem oltatja be magát valami ellen, ami ellen védve van? Vagy egyszerűen csak nem szeretné, mert hiszen joga van így dönteni!

Gyerekek ez így normális dolog, és ehhez mindenki tapsikol?”

Ha annyira érdekli az állomány egészsége a vezetőséget,

 • akkor miért nem adnak egészséges ételeket a határon,
 • meg rendes fizetés amiből telik a konzerven kívül másra,
 • és miért túlóráztatják infarktusig étlen-szomjan az állományt, hóban-fagyban-esőben?
 • Miért kell egészségtelen ruhákban, cipőkben dolgozni, meg nyáron 40 fokos irodákban ülni? Az nem probléma?

Nagyon nagy baj van a fejekben, és a szakma újra nagyon sok jó embert fog elveszíteni

Mert aki gondolkodik, az nem fog aláállni ennek a történetnek, hanem inkább ledobja a láncot és keres valami más munkát, nem fizetetlennel, hanem leszereléssel. Ezzel persze azok szívják meg, akik maradnak, mert még több teher lesz rajtuk, ami után ők is fel fogják adni idővel. Vagy, maradsz, engedelmeskedsz, és tovább szolgálod a rendszert, ami újra szembeköpött téged. Mindig van lejjebb.

Ellenben 92,5% feltöltöttségnél az a párezer ember, aki így dönt, hogy elég volt a szembeköpésből, biztosan nem fog gondot okozni, ugye?”

Figyelem!

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy szerintünk az oltás felvétele elemi érdeke mindenkinek és felelőssége is a többiekkel szemben. Az ideális az lenne, ha mindenki maga jönne rá erre és nem kellene kötelezni senkit rá. Sajna, itt még nem tartunk és ez nem hazai specialitás.

Egyszóval: oltás + maszk!

Friss hétfői adatok!

A hétvégi 11 211 új fertőzött három nap alatt átlagosan 3737 beteget jelentett naponta, ez 67%-os növekedést jelentett az egy héttel korábbi 2229-es hétvégi számokhoz képest.

forrás: portfolio.hu

 

Kapcsolódó

Háttér

A kormány által kiadott rendelet szerint az állami szférában mindenhol kötelező lesz a védőoltás. A pedagógusoknak, a kulturális intézmények dolgozóinak, a közszolgálati tisztviselőknek, a kormányzati szerveknél és a rendvédelemben dolgozóknak is be kell oltatniuk magukat.

Ha elmennek a kollégák, vagy otthon lesznek egy év fizetés nélküli szabadságon, mert nem dolgozhatnak, akkor ki fogja elvégezni a munkát? Most sincs elég rendőr, nincs elég tűzoltó, még akkor is, ha tagadják – nyilatkozta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az RTL Klub híradójának. A Független Rendőrszakszervezetnél azt mondják, a kormányzat ezzel kaput nyit azok előtt, akik eddig is szerettek volna leszerelni, de a veszélyhelyzet miatt ezt nem tehették meg.

Főleg a rendőrkapitányságok járőrszolgálatai, közrendvédelmi munkatársai körében van hiány, és ha ezek a kollégák még többen elhagyják a pályát, az még nagyobb problémát okozhat

– mondta Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára.

A belügyminisztérium adatai szerint a rendőrök átoltottsága 68,9 százalék, és nem számítanak rá, hogy az intézkedés miatt fokozódna a létszámhiány.

 

Mi lesz velünk, veletek gyerekek? - Egy rendőr elmélkedése a kötelező "oltakozás" kapcsán

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mi lesz velünk, veletek gyerekek? – Egy rendőr elmélkedése a kötelező “oltakozás” kapcsán

 • 2021.11.01 - 15:00
  Közvetlen hivatkozás

  Én előre megmondtam hogy rátok és családjaitokra is sor kerűl.Ti is mentek a levesbe.Ameddig ki tudtak használni titeket kihasználtak nincs rátok szükség.Ha átállnátok a nép mellé együttesen elzavarhatnánk Orbánékat egyben azonnal őrizetbe lehetne venni őket.De ennek a dolognak itt nem lenne vége mert a médiát el kell hallgattatni és a nemkívánatos embereket el kell távolítani.Fel kell szabadítani a médiát létre kell hozni a szabad sajtót.Addig ameddig nem fogunk össze nem lehet semmit csinálni.Gondolkodjatok el rajta hogy mit is akartok.Velünk vagy ellenünk ez itt a kérdés.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.