Mi mindannyian egy ezeréves állam polgárai vagyunk

Orbán Viktor arcátlansága már végleg nem ismer határt. Bár pénteken megúsztunk egy újabb reggeli miniszterelnöki ömlengést, jött a szombat és vele a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztavatása.

A kormányfő a budai Várban, a Kapisztrán téren tartott ünnepségen – ahol 102 hallgató tett tiszti esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt – azt mondta, az egyenruhásokra váró jövő nem ígérkezik egyszerűnek, meglepő és felkavaró dolgok történnek ugyanis.

Hát nézzük elébb azt, Orbán milyen felkavaró dolgokat hordott össze már megint

“Mi mindannyian egy ezeréves állam polgárai vagyunk. A budai vár, ahol most állunk, az ezeréves magyar állam központja, szíve közepe. A frissen végzett rendészeti hallgatók itt tesznek esküt a haza szolgálatára. Világos szimbólum ez. A mi hazánk szíve közepe a törvényesség, a jog és a rend. Ezek a mi kultúránk legnagyobb jótéteményei, mert belőlük fakad a biztonságos, a békés és a szabad élet.”

Ember legyen a talpán, aki meg tudja fejteni ezeket a nyelvi és “gondolati” bravúrokat. Egy olyan ország miniszterelnöke beszél törvényességről, jogról és rendről, akinek a parlamenti kétharmados mameluk-hada hozzásegítette “pártunk és kormányunkat”, hogy kiiktasson minden ellensúlyt, hogy elfoglaljon minden közjogi pozíciót és ignorálja a többpáti váltógazdaságot.

Azon túl, hogy a Fidesz bebetonozta hadállásait a Kúrián, a Magyar Nemzeti Bankban, a Legfőbb ügyészségen és az Alkotmánybíróságon is, egyben világossá tette, hogy itt és most (lásd 2030-ig vagy azon is túl) a nemzetinek mondott többség kormányoz és ennek nincs alternatívája.

Ismerős narratíva, a Kádár-korszak végén (akkor ezt még csak nem is sejtettük), 1985 után is úgy viselkedett az MSZMP vezérkara, mintha örökre övék lenne a hatalom. De ez a kitérő is, mint minden történelmi analógia ez is alaposan sántít.

A NER “nagyszerűsége” éppen abban rejlik, hogy a demokratikus kulisszák megtartásával érte el a kormánypárt a kizárólagos hatalmat és azt kell mondanunk, kevés kivételtől eltekintve szinte a teljes demokratikus ellenzék a NER kezére játszik.

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

De menjünk vissza a Kapisztrán térre és nézzük hogyan folytatja Orbán

“Sok száz éves történelmünk során mindig voltak olyan fiai a hazának, mint Önök. Olyanok, akik azt tekintették hivatásuknak, hogy megvédjék a hazájukat és annak polgárait. Biztosan számított mindig, ahogy most is számít, a jövedelem, a karrier és a pénz, de az Önök szakmájában ezt mindig megelőzte az ország és polgártársaink szeretete. Első helyen állt egy érzés, gondolat vagy inkább ösztön, hogy mindig kell lenniük olyan magyaroknak, akik készen állnak arra, hogy megvédjék a hazájukat. Ezt hívják hazaszeretetnek. Amit az államot működtető vezetők, tisztviselők, egyenruhások, vagyis mi, közszolgák együtt érzünk, azt nevezhetjük hétköznapi hazaszeretetnek.”

Szerény a mi miniszterelnökünk, hiszen ő magát is közszolgának titulálja és milyen ördöge van, neki kellene lenni az “első szolgának” (prime minister), nem pedig uralkodó türannisznak.

“Érezzük, hogy a hazánk szeretetének érzése befon minket egy közös sorsba, amely nagyszerű és kivételes, csak a miénk, és amelynek nagyszerűségében mindannyian osztozunk. Ez az érzés bennünk, magyarokban különösen erős, nélküle aligha tarthattuk volna meg az országot ilyen hosszú időn keresztül. Csak a magyar nyelv képes egyetlen szóba belesűríteni az országot, a népet, a szülőföldet és az otthont, ahogy ezt a haza szó teszi.”

Ez már svejki, vagy haseki sületlenségek túlburjánzása

Csak azt nem tudom, hogy a tűző napsütésben ácsorgó avatásra várók, hogy bírták ezt ki röhögés nélkül.

Egyre nevetségesebb, ahogy a nagy hasú türannisz egyre jobban erőlködik, hogy tekintélyét és hatalmát bizonygassa és ezt próbálja elismertetni. A kisgömböc csak beszél, csak beszél, csak beszél…

“Önök előtt az élet, minden okuk megvan, hogy önbizalommal feltöltve nekiinduljanak, és beszakítsák a jövő kapuját, de azt is tudniuk kell, hogy a jövő, amely Önökre, mint egyenruhásokra vár, nem ígérkezik egyszerűnek. Meglepő és felkavaró dolgok történnek.”

Orbán itt belekezd egy elképesztő fejtegetésbe, ami ellentmond a józan észnek és azt kell mondanom, hogy ha ezek a fiatalok valóban jó képzést kaptak az NKE-n, akkor a következő orbáni bekezdésből, szerencsére egy sort sem hihettek el.

Hiszen szemenszedett hazugságok sora, amit a miniszterelnök állít

“Jómódú országok egészségügyi rendszerei omlottak össze néhány nap alatt. Gazdag országok indultak el a pénzügyi összeomlás irányába. Példátlan erőszakhullám perzsel végig csodált nagyvárosokon. A rendet fenntartani hivatott fegyveres szervezeteket megalázzák az utcán és a politikában is. A közrend őreit rasszistának minősítik. Az egyenruhások iránti közmegbecsülést a köztéri szobrokkal együtt döntik le. Az állam és a törvény kivonul az utcáról. Fontos, hogy tudják: Magyarország nem ilyen ország. Fontos, hogy azt is tudják, nem is lesz ilyen ország. A mi hazánk pénzügyei rendben vannak. Gazdaságunk egészséges. Az emberek tudnak és akarnak dolgozni. Növekedési tartalékaink magasak.”

Ez nagyjából az összeesküvés elméletek szellemi szintje, összeollózott fake news mondatok, össze nem illő jelenségek egyoldalú interpretálása annak érdekében, hogy a türannisz alátámassza a saját elmeháborodottságát.

És a hülyeség fokozódik…

Mi, magyarok fekete öves válságkezelők vagyunk

“Bármekkora is körülöttünk a zűrzavar, nálunk még a fejekben rend, a karokban erő, a szívekben lojalitás uralkodik. Önök biztosak lehetnek abban, hogy mi sohasem fogjuk magukra hagyni az egyenruhásainkat. Megbecsüljük, tiszteljük, és kiállunk azokért az emberekért, akik vásárra viszik a bőrüket a mi biztonságunkért és az otthonaink békéjéért. Itt, Magyarországon minden élet számít. Mi azt a világot szeretjük, ahol rendezettség van, ahol a józan ész uralkodik, ahol a törvény az ártatlanokat és nem a bűnözőket védi; ahol megvédjük magunkat a migrációtól; ahol az erőforrásokat a családok és a gyermekek jövőjébe fektetjük.”

Egy operettország nagy hasú vezére megpróbálta elhitetni magával és a megszeppent hallgatóságával,

hogy ő és az ország is nagy és erős, mindenre (is) képesek vagyunk és csak odaát, a gonosz nyugati világban van káosz, gazdasági válság és erőszak. Ideát minden rendben van. De van egy rossz hírem Orbánnak, ahogy Kádár elvtárs háta mögött is mindenki kiröhögte az öreget a nyolcvanas évek derekán, úgy ma a Kapisztrán téren álló 102 végzős hallgató sem hitte el a miniszterelnök egyetlen szavát sem.

(Forrás: kormany.hu)

rendőri erőszak

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2020.06.28 - 10:22
  Közvetlen hivatkozás

  Egy -miniszterelnöknek- így kell beszélni! Nem pedig böszmeségeket-, hazugságokat összehordani, a -nép- hülyítésére!

  Válasz
  • 2020.06.28 - 10:44
   Közvetlen hivatkozás

   Kiss+Lajos Téged megsütött a nap! Valóban az egyenruhások védjék a hazát, ha megtámadnak! De ne a nép ellen álljanak csatasorba! A magyar tényleg tud és szeret is dolgozni, ha van hol, és megfelelően meg is fizetik a munkáját, és embernek tekintik Őket, nem rabszolgáknak! Még jó, hogy a Várat stabilan megépítették, és ennyi süket szöveg miatt nem ömlött össze!

   Válasz
 • 2020.06.28 - 11:52
  Közvetlen hivatkozás

  Sajnos orbán olyannyira előrehaladt a sajátfantáziára megtervezett operettországának összetákolásában…, hogy e cikkíró végkövetkeztetését, miszerint az ott álló katonák NEM hitték el a vezíri hazugságokat…, naív önáltatasnak vélem a cikkíró részéről. Illetve, rosszul közelítek… . Ha NEM IS HITTÉK el esetleg a főnihablagyot…- tegyük fel…-, valójában ott, abban a helyzetben NINCS JELENTŐSÉGE már ennek…- szerintem. Orbán 30 éve teszi a dolgát, olyan amilyen, aki akarja tudni TÉNYLEGESEN, hogy milyen, az mar rég tudja, aki meg BÁRMIÉRT IS nem akarja tudni, hanem fölmenti minden gaztette alól, az a jövőben is föl fogja menteni. Kizárt, hogy vannak-legyenek ebben az országban olyanok, hogy nekik főni még meglepetést tudjon okozni…, persze választópolgári szinten, merthogy egy újszülöttnek egyértelműen új minden…, tudjuk. Akiket ott felavattak, s akikhez főni árgyélus szózathablagyát szánta…, EGY SZINPADON mozognak, s egy cirkuszban játszanak. Ezek a katonák orbánhoz lesznek hűek, s ahhoz kétség nem férhet, hogy őket…, úgy, mint a sajáthasználatú TEK-et, kivételes bánásmódban fogja részesíteni. Ezek a fölavatottak pedig nem is lehetnek mások ebben a fölállásban, mint ZSOLDOSOK. Közösen érdekeltek orbán szinházának fenntartásában, s, abban is, hogy hazafiaknak hazudhassák magukat. Végülis csak jobban hangzik, mint a nerprosti zsoldos. Tisztességes és egészséges lelkületű, etikájú, érzelmű ember NEM vállalkozik e szerepre, amit orbán kínál nekik a jelen MAGYARORSZÁGÁN. Orbánnak teljes vehemenciájaval azert kéne lobbiznia az EU-ban tagallami miniszterelnökként, hogy egységes euhadsereg jöjjön létre, hatékonyabb, mint a NATO. Tudom, hogy BORZASZTÓ látni, s, jobb lenne, ha nem kéne hinni a szemünknek, s nem kéne hallgatnunk a megérzéseinkre, mert ami ma zajlik orbanisztánban, az sajnos olyan borzasztó, mint amilyen borzasztónak látszik a rendíthetetlen folyamat-áradat. A TEK orbán személyes testőrsége, a hivatásos katonák pedig orbanisztán védelmére teszik le az eskűjüket. Hogy ők ezt ne tudnák…?! Ez elképzelhetetlen…, szerintem, mert ha ezzel bármelyik is ne lett volna, ne lenne tisztában…, azok a tisztavatásig sem juthattak volna el. Aki, valami csoda folytán szent együgyűségében közöttük rekedt…, attól időben meg fognak szabadulni. Válaszom összességében SZKEPTIKUS…, de meggyőződésem, hogy orbánnál már rég nem azon kell csodálkoznunk, hogy HAZUDIK…, mert az természetesen fakad belőle…, s LÉTEZŐ végtelen hatalma révén honi berkekben, s sajnos, már azon túl is, megtalálja azokat, akik, VAN AZ A PÉNZ, s van az a hazugság a hatalomért, hogy BÁRMIT/BÁRMENNYIT kórusban hazudnak vele, statisztálnak neki. Azon érdemes mélyen magunkba meredve elgondolkodnunk, hogy egy ilyen orbankvalitású köpcösálkipcsakőstürk hogy tudta mindezt véghezvinni nemcsak a magyarok, de európa ellenében is, hogy létrejöjjön ez az szörnykonstrukció, amit NERnek titulalnak a nergazemberek…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük