Mi mindenre jó egy döntetlen? Deutsch képviselő szerint -ha továbbjutásra nem is, de- ellenzék-sinfölésre mindenképpen! - Városi Kurír

Sorting by

×

Mi mindenre jó egy döntetlen? Deutsch képviselő szerint -ha továbbjutásra nem is, de- ellenzék-sinfölésre mindenképpen!

Amire talán legmerészebb álmainkban sem gondoltunk a magyar labdarúgó-válogatott nem csak a döntetlent jelentő kötelező becsületgólt szerezte meg, hanem pontot is szerzett Franciaország ellen, a Puskás Arénában.

Hirdetés

Hurrá!

Utoljára 1986-ban Mexikóban találkoztunk az emlékezetes szovjet-magyar 6-0 után, a gallok akkor 3-0-ra nyertek. Szombaton a perzselő meleg ellenére a magyar szurkolótábor már bő egy órával a találkozó kezdete előtt elfoglalta helyét a hazai kapu mögött: a pályára előbb kifutó francia csapatot hangos füttyszóval, a kezdés előtt 50 perccel megérkező magyarokat óriási tapsviharral fogadta.

Deutsch Tamás nem érte be a büszkeség érzésével….

Mindegy, hogy öröm, vagy bánat tölti el a regnáló-katona szívét, egyértelmű, hogy bele kell keverni az ellenzéket.

  • “Szerintük “pazarlás a foci támogatása” (és most csak a legfinomabb megfogalmazást idéztem), szerintünk fontos közös ügyünk a magyar futball fejlesztése.”
  • “Szerintük “stadionstop”, szerintünk Puskás Aréna (is)!”
  • “Szerintük “szar a magyar foci”, szerintünk szép volt, fiúk!”
  • “Szerintük “kurva ország”, és „el lehet menni Magyarországról”, szerintünk hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Másnap. Ennyi.”

Lattmann Tamás megjegyzése:

“Miután a válogatott tegnapi zseniális meccse (és nyugodtan hozzátehetjük ehhez a portugálok elleni játékot is) újra kierősítette annak orbáni kapcsolódásait, akár pro, akár kontra, talán érdemes emlékeztetni rá, hogy a válogatott keret játékosainak (erősebb) fele külföldi kluboknál fejlődik, edz, képzi magát, és onnan érkezve hozza az eredményeket NEKÜNK (is). Ennek pedig semmi köze az itthon elnyúlt TAO-hoz, a stadionépítésekből kivett pénzekhez, a szervienseknek kijátszott focicsapatokhoz, az itthoni szuperlicenszelt semmiheznemértéshez meg a “Duna-menti futballkultúra” baromságmondásokhoz.

Tény: a válogatott annál erősebb, minél távolabb jutnak a játékosok az itthoni korrupt környezettől.

Meg lehet próbálni az eredményeket a fényességes nagyvezírhez kötni, de egy alapos kiröhögésen kívül ez többet nem érdemel.

A megélhetési minionjainak az utólagos mocskolódása meg még annyit sem, reagálni sem érdemes rá.”

Nép-fricsak….

Közel 60 ezren írták alá a petíciót, ami azt szeretné elérni, hogy szivárványszínűre világítsák ki a müncheni Allianz Arenát szerdán, amikor a német válogatott Magyarországot fogadja az Európa-bajnokságon.

Az ötletet a városi tanács összes frakciója támogatja, Dieter Reiter polgármester pedig azt ígérte, a hét elején megkeresi az UEFA-t és a Német Labdarúgó Szövetséget az ügyben. A pártok közös közleménye szerint a város elkötelezett a sokszínűség, a tolerancia és az egyenlőség iránt a sportban és a hétköznapokban egyaránt.

varosikurir 7cgcb3vrhikl1roxss

(Fotó: AFP)

 

döntetlen

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.