Mi nem szólunk bele mások dolgaiba! Mi aztán nem!

A nagyhírű és közkedvelt közösségi oldalon tette közhírré Szíjjártó Péter, nagyeszű külügyminiszterünk, hogy Olaszországban – irgum-burgum, szedtevette – bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert egynémely viselt dolgai miatt.

Így szól a bejegyzés:

„Ma ismét bíróság elé citálják Matteo Salvini korábbi olasz belügyminisztert, a Lega vezetőjét. Az ok: Salvini 2019-ben nem engedett automatikusan kikötni egy 163 ille-gális migránst szállító (értsd: embercsempész) hajót. Vagyis megvédte hazáját, meg-védte Európát. Ezek után bíróság elé állítják. Hát normális dolog ez? Egész Európa köszönettel tartozna neki, amiért gátat akart szabni az európai határok megsértésének és az európai szabályok semmibe vételének. Grazie Matteo!”

Hát nem rémes?

Ezek a fránya taljánok mit megengednek maguknak! Bíróság elé állítják azt a politikust, aki vádlói szerint megsértette országuk törvényeit. Ilyenformán még az is lehet, hogy a tribunál el is ítéli a derék Benito (pardon: Matteo) Salvinit, ad absurdum még rács mögé is küldik, mert veszélyeztette 163 ember életét, és visszaélt hatalmával. Ki tudja?

Nem én vagyok a bíró

Nem mi vagyunk a bírák! Az olasz bíróság dolga, hogy mit kezd az üggyel, az Olasz Köztársaság felelős személyiségeinek tiszte, hogy miként ítélik meg Matteo Salvini magatartását, és az olasz közvélemény joga, hogy erkölcsi ítéletet mondjon felette. Hanem hát ilyen az, amikor a magyar kormány, illetve annak valamely felelős tisztségviselője nem szól bele más országok ügyeibe. Itt van, ni! Donald Trump a kor-mánynak kedves, de hivatali végnapjait élő amerikai elnök zavargást szított, Szíjjártó úr hallgatott.

Nem dolgunk ítéletet mondani, nekünk első a magyar érdek!

– nyilatkozott a külügyi államtitkár. De milyen érdekes! Az új elnök, Biden fiáról a választási kampány idején azért tudott a miniszter úr néhány bárdolatlan szót szólni. A külügy (a kereszténység bajnoka) megszólalt az örmény-azeri (- török) konfliktussal kapcsolatban, s fenntartás nélkül a muzulmánokat támogatta. Kínát nem egyszer érte nemzetközi bírálat az emberi jogok megsértése miatt, Magyarországtól rendre felmentést kapott.

Szíjjártó úr, ha éppen úgy hozza kedve, mindenbe beleszól, ha engedélyt vagy utasítást kap kenyéradó gazdájától. Ha pedig, nem, akkor csend van, sőt szent be nem avatkozás.

Atya-gatya!

Csak két napja, hogy a miniszterelnök a washingtoni zavargások kapcsán kijelentette: mi nem szólunk bele más országok dolgába, mert elvárjuk, hogy mások se szóljanak bele a mi dolgunkba. És most itt van ez a miniszteri Facebook bejegyzés Salvini ügyében. Lehet, hogy ez a macskajancsi külügyér nem olvassa a főnöke nyilatkozatait? Hát hová jutunk így?

lapzsemle

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mi nem szólunk bele mások dolgaiba! Mi aztán nem!

  • Avatar
    2021.01.10 - 12:51
    Közvetlen hivatkozás

    Szijjártó a másik elmebeteg mocskos gazember, OV rühes kutyája, mindenbe belepofázik, de más ne is merjen bármit is mondani, elég ezekből a mocskos beteg patkányokból…2022 nem lesz a fidesz éve, megjósolom….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük