Frissítve! Mi történik az MSZP-ben? Újabb politikus fordított hátat a pártnak

Rájár a rúd az MSZP-re, újabb meghatározó politikusa döntött úgy, hogy elhagyja a pártot. Mi lehet az ok? 

DK-ra vált

MSZP újabb politikusa döntött úgy, hogy elhagyja a pártját, mégpedig Trippon Norbert

– értesült a Magyar Hang. Az újpesti politikus szerdán délután jelentette be a kilépésről szóló döntését, és azt is, hogy politikai tevékenységét a Demokratikus Koalícióban folytatja. Trippon Norbert a most megalakuló IV. kerületi képviselő-testületben már a DK frakciójába ül be. Emlékezetes: hétfőn Botka László jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből.

Trippon egy erős, független Budapest egyik építője kíván lenni

A Demokratikus Koalíció (DK) célja egy erős, független Budapest megteremtése – mondta csütörtöki, fővárosi sajtótájékoztatóján Trippon Norbert.

A korábbi szocialista önkormányzati képviselő, aki szerdán lépett ki az MSZP-ből és csatlakozott a DK-hoz, azt mondta, a Demokratikus Koalíció az a szervezet, amelynek ideológiájával, értékrendjével és karakterével a leginkább képes azonosulni.

Az újpesti alpolgármester úgy fogalmazott: egy olyan Budapestet akarnak teremteni, ami nemcsak a régióban, de egész Európában viszonyítási pont lehet. Hangsúlyozta, hogy a jövőben nem csupán a IV. kerület alpolgármestereként és önkormányzati képviselőként, de a DK „erős Budapest politikájának egyik építőjeként” is dolgozni kíván, mert nincsen erős Magyarország egy erős, európai főváros nélkül.

Nem lehet folytatni az elmúlt kilenc év egy helyben topogását

– jelentette ki a politikus. Az októberi önkormányzati választás bebizonyította, hogy a fővárosiak változást akarnak, olyan Budapestet szeretnének, ami megállja a helyét az európai fővárosok között – érvelt Trippon Norbert.

Az MSZP-vel való szakítására vonatkozó kérdésre azt felelte, nincs konfliktusa a szocialista párttal, ott nagyon sok barátja van.

Hosszabb folyamat érett be mostanra….

Nem kósza ötlettől vezérelve döntött az átigazolás mellett, a lapnak Trippon azt mondja: leginkább a DK víziójával és értékeivel tud azonosulni, főleg a Dobrev Klára nevével fémjelzett Európai Egyesült Államok koncepcióját.

A Magyar Hang felidézi, hogy Trippon 1998 óta volt tagja az MSZP-nek. 2002-től önkormányzati képviselő Újpesten, 2007 és 2010 között pedig a kerület alpolgármestere volt. Az idei októberi voksoláson egyéni jelöltként indult el, és nyert is az egyik újpesti körzetben.

Egy hozzászólás itt: “Frissítve! Mi történik az MSZP-ben? Újabb politikus fordított hátat a pártnak

  • Avatar
    2019.10.31 - 08:57
    Közvetlen hivatkozás

    ahogy egy ma reggeli rádióriportban Galló Béla mondta: ezek a kilépések már csak az újságírókat érdeklik…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük