Kerítésen túlKiemelt hírek

Mi történt a román – magyar határon?

román

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán, ennek volt köszönhető a több mint három órás várakozás. A hírt megerősítette  a román határrendészet is.

Pete-Csengersima határátkelőhelyen egy sávon engedték a kamionokat

A hatóság honlapján elérhető online figyelőrendszer szerint (politiadefrontiera.ro/ro/traficonline) kedd este a Pete-Csengersima határátkelőhelyen egy sávon engedték a kamionokat, és három és fél óra volt a várakozási idő. A Bors-Ártánd határátkelőhelyen három sávon 70 perc, a Bors II.-Nagykereki határátkelőhelyen három sávon 100 perc, a Varsánd-Gyula határátkelőhelyen három sávon három óra, a Nagylak-Nagylak határátkelőhelyen egy sávon egy óra volt a várakozási idő. A legnagyobb torlódás a Nagylak II.-Csanádpalota határátkelőhelyen alakult ki, ahol két sávon léphetik át a kamionok a határt hatórás várakozás után.
A szomszéd ország  határrendészete szerint a torlódást az okozza, hogy a magyar hatóságok új ellenőrzési alkalmazást vezettek be. A közlemény szerint a román hatóságok felvették a kapcsolatot a magyarokkal, hogy közös intézkedésekkel tegyék folyamatossá a kamionok határátlépését.
Az online figyelőrendszer adatai szerint a határra  tartó teherforgalom jóval kisebb mértékben torlódik a határon. A Csanádpalota- Nagylak II. határátkelőhelyen háromórás, a Nagylak-Nagylak I. határátkelőhelyen egyórás a várakozás.
A személyforgalomban csak a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelynél jelez 90 perces várakozást az online figyelőrendszer.

(Képünk, illusztráció.)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Friss híreink más témákban)

 

 

About Author

Szólj hozzá!