Mi történt, lelép az ÁSZ a DK nyakáról?

Kialakították a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit a DK, ezért újra kaphat költségvetési támogatást – jelentette be  a Állami Számvevőszék.

Dicsérjen meg téged az ÁSZ!

A közleményben emlékeztettek, az ÁSZ május 21-én jelentette be, hogy a törvényes gazdálkodás megteremtése érdekében kezdeményezi a DK-t megillető költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését, egyben tájékoztatták a párt elnökét, milyen – 2019-re vonatkozó – dokumentumokkal igazolhatja, hogy helyreállította a szabályos gazdálkodás kereteit.

“A Demokratikus Koalíció megragadta az esélyt, és a megadott határidőben dokumentumokat, adatokat adott át az Állami Számvevőszéknek. Az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős felügyeleti vezető értékelése szerint a DK által benyújtott dokumentumok igazolják, hogy a pártnál megteremtették a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit”

– áll a közleményben.
Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt a 2017-re és 2018-ra vonatkozó számvevőszéki megállapítások alapján állított össze. Az intézkedési tervben a DK elnöke által meghatározott feladatok alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, jövőbeli elkerülésére – emelték ki.
Ennek alapján az ÁSZ visszavonta a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, így a DK nem veszít pénzt. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét és az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárt – tették hozzá.

Figyelő szemük…

Az ÁSZ felhívta a figyelmet, hogy a törvényi előírásnak megfelelően kétévente ellenőrzi a pártok gazdálkodásának törvényességét, így a következő – 2019-re és 2020-ra vonatkozó ellenőrzésnél – értékeli majd, hogy a DK valóban a törvényi előírásoknak megfelelően gazdálkodik-e a közpénzekkel, illetve az egyéb támogatásokkal.
Az ÁSZ célja a közpénzügyek javítása, így a DK-nál kezdeményezett intézkedés a párt törvényes gazdálkodásának elősegítésére volt hivatott – hangsúlyozták.

Előzmény

DK

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük