Sorting by

×

Mi vagyunk az #asza gyerekek, megint megmutattuk Európának – CSOK a családnak

Novák Katalin – aki a Fidesz kongresszuson miniszteri posztja miatt leköszönt alelnöki posztjáról – méltatta a kormány 2010 óta a családokért tett intézkedéseit. Elmondta: az elmúlt két évben 200 ezer fiatal pár életkezdését segítették a babaváró támogatással, év végére pedig eléri a százezret az otthonfelújítási támogatásban részesülő családok száma, valamint 200 ezer család otthonteremtését támogatták a CSOK-kal, ami közel egymillió magyar embert jelent.

A nagy szavak bűvöletébe

“Velünk, magyarokkal számolni kell. Nem adjuk a Földünket, nem adjuk a történelmünket, és nem adjuk a jövőnket sem. Megvédjük a magyar családokat, megőrizzük a családot annak, ami: az élet bölcsője, a büszkeség alapja, a hely, ahonnan jöttünk, és az érték, amit gyerekeinknek, unokáinknak továbbadunk.”

– fogalmazott – közölte az MTI.

Hozzátette: hálás, hogy olyan országban élhet, ahol a család biztonságban van, és ahol csak a szülők dönthetnek gyermekeik neveléséről.

Oda vágott az ellenzéknek is

Megjegyezte: ebben az egymillióban benne vannak azok a baloldali politikusok is, akik csak azután szüntetnék meg a családtámogatásokat, miután ők már mindannyian igénybe vették.
Novák kitért arra is: 34 ezer határon kívül született gyermek családja részesült életkezdési támogatásban a köldökzsinór programon keresztül, és 2,5 millió nyugdíjas kapott 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot és a kiegészítő nyugdíjemelést.
Hangsúlyozta: a baloldal “családellenes politikája” megszüntette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatást és a 13. havi nyugdíjat is.

Ugyanakkor- a 2010-es családbarát fordulatnak mára már vannak kézzelfogható eredményei, Európában Magyarországon nőtt leginkább a gyermekvállalási kedv, a nők foglalkoztatottsága, és a házasságkötések száma is. Hozzátette: 123 ezerrel több gyermek született 10 év alatt, mintha maradt volna a baloldal. Arra is kitért: az abortuszok száma közel a felére csökkent.

Ígéret cunami

A munkát folytatják, jövőre a beteg gyermeket nevelő szülők támogatása a minimálbér szintjére emelkedik, jön a fiatalok adómentessége, a 13. havi nyugdíj, és 2 millió szülőnek adnak vissza 600 milliárd forintnyi adót.
A családtámogatások soha nem látott szintre emelkednek, 2010-hez képest 3,5-szer akkorára, ami a GDP 6,2 százalékát jelenti – közölte.

A leköszönő alelnök arról is beszélt, hogy a Fidesz elhagyta az Európai Néppárt “süllyedő hajóját”, és most egy új szövetséget hoz létre, amely összefogja a nemzeti szuverenitás, az egészséges önvédelem és a hagyományos családok pártján álló politikai erőket.

Azzal zárta beszédét:

hivatását szerető nőként, három gyermeke jövőjéért, felelősséget viselő anyaként, hitvalló református keresztényként, hazájára büszke magyar emberként tudja, hogy a Fidesz politikai közösségére van szüksége Magyarországnak, ahogy a Fidesznek is szüksége van a nőkre a jövőben is.

Kapcsolódó

Orbán: az első 33 év csak bemelegítés volt: Oroszok ki, kommunisták el, rezsi le, migránsok ki, szív fel…. – Amíg bírom, csinálni fogom!

CSOK

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.