Mi vagyunk Európa bölcsője, megmentője, és lassan.... a sírja is - Egy anya bejegyzése, akinek a fiai fütyültek a magyar-angol meccsen - Városi Kurír

Sorting by

×

Mi vagyunk Európa bölcsője, megmentője, és lassan…. a sírja is – Egy anya bejegyzése, akinek a fiai fütyültek a magyar-angol meccsen

A Magyarország-Anglia mérkőzést a magyar labdarúgó válogatott korábbi büntetése miatt zárt kapuk mögött játszották, de 14 éven aluli gyerekek jelen lehettek a stadionban. Az angol válogatott a kezdőrúgás előtt térdepléssel tiltakozott a rasszizmus ellen, a jelen levő körülbelül 30.000 gyerek nagy része kifütyülte őket. 

Hirdetés

1:0

Aki egy kicsit is gondolkodik, nem tud felhőtlenük örülni a sporttörténeti magyar focigyőzelemnek, hiszen a stadiont megtöltő gyerekek bebizonyították, hogy bejött az orbáni rasszizmusra nevelés.

Reakció 1.

Menczer Tamás bejegyzését emeljük ki, akit 2022 Magyarországán Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkáraként fizet a köz:

varosikurir menczer

Reakció 2.

Egy édesanya, akinek fiai szintén részt vettek a meccsen, megrendítő sorokkal írta meg, hogyan élték meg ők belülről az eseményt. Bejegyzését cikkünk írásáig közel 4200-an osztottak meg, változtatás nélkül közöljük:

“Tegnap a fiúk hatalmas élménnyel lettek gazdagabbak. Alig lehetett őket ágybadugni, mert úgy érezték, hogy a stadionban történt minden eseményről pontos, és érzelmekkel fűtött beszámolót kell adniuk. Aztán reggel megnéztem a híreket. Délután, egy olyan “családias” program közepette

megkérdeztem tőlük hogy igaz-e, hogy fujjugtak, és kifütyülték az angol csapatot, amikor azok letérdepeltek. A kicsi rávágta, hogy ő nem, de a nagy büszkén, mosolyogva jelezte, hogy ő bizony igen! Persze a mosoly csak addig tartott, amíg megkérdeztem, hogy miért? “Nem tudom” – volt a válasz. Akkor miért fújjogtál? “Mert a többiek is azt csinálták!

Megkérdeztem tőle, hogy tudja-e, miért térdepeltek le a mérkőzés előtt az általunk 60 éve veretlen csapat játékosai? “Nem”. Azért, mert így szeretnék elmondani, hogy a rasszizmus rossz!” “Mi az a rasszizmus?”

  • – Emlékszel, hogy 2 hete kint voltunk a Bikásban, és nagyon kellett pisilned?
  • – Igen.
  • – Emlékszel hogy mi történt?
  • – Bencét beengedte a néni pisilni (ingyen), engem nem. Engem elzavart.
  • – Emlékszel mit éreztél?
  • – Sírtam.
  • – Tudod, miért zavart el a boszorkány?
  • – Mert cigány vagyok.
  • – Nos fiam, ez a rasszizmus.

És te tegnap kifütyülted azokat az embereket, akik szeretnék, ha legközelebb nem csak a szőke, kékszemű “tesódat” engednék be abba a nyomorúságos mosdóba, hanem téged is. Ahol az uralkodó wc-s néni 2 gyereket látna, nem pedig egy szőkét, meg egy cigányt.

Titeket látna, a két gyönyörű gyerekemet. Másrészt:

soha, de soha nem nevetünk ki, fütyülünk ki, és alázunk meg egy térdepelő embert!! Soha! Akkor sem, ha mások így tesznek. Mert nekünk egy pillanatig sem szabad elfelejtenünk, hogy honnan jöttünk! Megértettétek?

Kicsit még beszélgettünk a rasszizmusról, a cigányságról, a nemzetről, Trianonról, mások tiszteletéről, aztán eltelt a nap

Most, átfutva újra a híreket, elborzaszt hogy felnőtt emberek hogy alázzák a cikkek alatt a “gyarmatosítókat” és milyen határtalanul büszkék a “kifütyülős” magyar gyerekekre. Aztán tovább olvasva rábukkanok Novák Katalin posztjára is, és rájövök, hogy csupán 1, mondom 1 lépésre vagyunk a tökéletes árja nép “megszületésétől”.

Mi vagyunk Európa bölcsője, megmentője, és lassan…. a sírja is.

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.