Mi van, vandál fiúk? Megvonási tüneteitek vannak, mert az istennek sem tudtok valami jó kis bunyót provokálni?

Nem csak az autóbolondok, de az egyszerű jóérzésű ember is döbbenten áll annak a barbárságnak a láttán, amit néhány napja vandálok tettek Galgóczi Péter autóversenyző kocsijával. Péter autója tulajdonképpen mostantól egy halom ócskavas, a felújítása hatalmas pénzekbe kerül majd – írta a Totalcar.

“Komunista féreg nyomorék” – egy “m”-el

A tettes, vagy tettesek észrevétlenül férkőztek közel a kocsihoz, senkinek nem tűnt fel a ténykedésük, pedig biztos, hogy nagy zajjal járt. A másik dolog, amiben Péter ugyancsak biztos, hogy jó előre felkészültek arra amit tesznek majd, nem a hirtelen felindulás szülte kegyetlen tervüket. A gyalázkodó feliraton túl ugyanis nem csak hogy feltörték az autót, de amit értek, tönkretettek benne.

Eltörték a kormányt, purhabbal telefújták az utasteret, aztán a motortér következett: amihez csak hozzáfértek, purhabot nyomtak bele, a dagadó, keményre szilárduló anyagot gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani ezekről a helyekről. Péter autója tulajdonképpen mostantól egy halom ócskavas, a felújítása hatalmas pénzekbe kerül majd.

Galgóczi Péter megküzdött azért, hogy álmának, az autóversenyzésnek élhessen

Ahogy mondja, igazi kínlódás volt számára, hogy nagyon későn, 21 éves korában kapta meg a jogosítványt. Komoly küzdelmet vívott a hivatalokkal, amik fogyatékosságára hivatkoztak és arra, hogy ki sem lát az autóból. Végül azt az ultimátumot adták neki, hogy ha mutat egy autót amit el tud vezetni, akkor megkapja az engedélyt: a Polski Fiat 126, a Kispolszki lett az, amit átalakítottak számára. Közelebb hozták a pedálokat, hogy elérje őket így végül megkapta a papírokat. Persze már ekkor is a Zsigulira vágyott, mert bár alaposan átalakították a Polskit, voltak nála gyorsabbak. Aztán ezt követte egy VW Golf, de végül a versenyautó, az igazi szerelem egy kombi Mercedes W124-es lett. Az egykori 230-asba egy 2,8 literes soros hathengeres motor került, a kasztnit kikönnyítették, becsövezték, teljesen pályára építették át. Ezt az autót tették most tönkre a vandálok – számolt be a portál.

A gyűlöletbűncselekményt valószínűleg azért követték el, mert kiálltam a sérült sportolókat képviselő mozgalom a #wethe15 mellett. A legfájóbb kár, hogy kilopták belőle a felprogramozott, Megasquirt motorvezérlő elektronikát

-írta Galgóczi közösségi oldalán:

“Szóval, fiúk, esélyetek sincs, hogy ti nyerjetek….”

Lendvai Ildikó közösségi oldalán írta le véleményét a fenti vandálságról:

“Galgóczi Pétert látásból sokan ismerik. Ő az, aki kerekesszékével mindig ott van, ahol jó ügyért demonstrálnak. Még sosem beszélgettem vele, de már bólintunk, köszönünk egymásnak, ahogy mások is. Most szívós, alapos munkával ócskavasat csináltak az autójából. A félreértések elkerülése érdekében rá is írták: “Komunista féreg nyomorék”. Eltörték a kormányt, befújták az utasteret, eltávolíthatatlan, szilárduló habbal tették tönkre a motorház minden részét. Galgóczi Péternek ez az autó volt a szenvedélye. Már a jogosítványt is csak hosszas huzavona után kaphatta meg annak idején: át kellett alakítania egy kis Polskit, hogy ő is elérje a pedálokat. Aztán évtizedek munkáját és pénzét áldozta, hogy végül egy Mercedes Combit szereljen át versenyautóvá. Ez az autó több mint egy jármű: a jelképe is annak, hogy minden nehézséget leküzdve teljes életet él.

Ezért akarták tönkrezúzni: a járművet is, az esélyt is.

Mi van, vandál fiúk?

  • Hiányzik, hogy ezt a tévészékházat nem támadhatjátok meg, hiszen a nektek tetszők ülnek benne?
  • Kár, hogy nincs szükség újabb kopaszbulira a Választási Irodánál, mert a veszélyesnek látszó népszavazásokat immár maga a hatalom gátolja meg helyettetek?
  • Megvonási tüneteitek vannak, mert az istennek sem tudtok valami jó kis bunyót provokálni az erőszakmentes tüntetéselen?

Megnéztem Galgóczi Péter oldalát. Ez a mottója:

“Jobb élni, mint megijedni.”

Szóval, fiúk, esélyetek sincs, hogy ti nyerjetek.”

Ha segítenél….

Azt tervezi, hogy közösségi gyűjtést indít, mi pedig örömmel segítünk neki ebben: aki szívesen támogatná őt, az a

HU39 10700196-33907404-51100005 számlaszámon teheti ezt meg.

Frissítés: összefogtatok!

“…Zoltán az Egyesült Államokból például pénzbeli segítséget ajánlott fel, de olyanok is vannak, akik műszakilag adnának támogatást:

– Ha nem holnapra kell, szívesen helyreállítjuk neki az autóját. Autórestaurálásból élünk 20 éve, építettünk már versenyautót is. Meg tudjuk oldani. Fizetnie nem kell a munkánkért – írta Gergő.

István pedig autóját adná oda – természetesen teljesen ingyen – Péternek, hogy ezzel folytassa a versenyzést.

– Én fel tudnék kínálni neki egy 2002-es Passat kombit (2,5 TDi Highline 4motion automata) – írta a kocsiról.

Péter először szinte el sem akarta hinni, hogy máris ennyien szeretnének neki segíteni. Nagyon hálás minden egyes üzenetért, első körben mindenképpen arra szeretne megoldást találni, hogy a Mercedest újra használható állapotba hozzák.” – tudatta a fantasztikus hírt pár óra elteltével a Totalcar.

Friss híreink!