Mi zúg a dzsungel fölött?

A drónok olyan távoli tájakon is hasznosíthatók, mint a borneói őserdő. Meghökkentő, hogy milyen célból vetik be a modern technikát.

A sűrű dzsungel soha nem csendes

Madarak, majomfélék, kisebb-nagyobb erdőlakó élőlények hívogatják egymást, adnak figyelmeztető jelzéseket. Olykor az erdei településeken élő emberek kiáltásai is hallatszanak. Ez az őserdő csendje. Soha nincs teljes csend, de az összhatás mégis az örökkévalóság, a végtelen nyugalom érzete.

makako
fotó: pixabay

A drónok térképezik fel a maláriaveszélyt

Az idegen zajok azonban élesen hasítanak a békés tájba. A drón-projekt beindulása óta Borneó szigetén például a dzsungel fölött rendszeresen különös zúgás hallatszik. A hatóságok ugyanis kamerával felszerelt drónokkal térképezik fel a maláriaveszélyt. A drónok által gyűjtött GPS-adatok alapján készítik el a sziget térképét. Hogyan függ ez össze a maláriával? A térképeken jól látható lesz majd, hol élnek a legnagyobb közelségben a makákó majmok és az emberek, akik között a moszkitók viszik át az akár halálos kimenetelű betegséget hordozó maláriaparazitát!

A makákók és a dzsungelben megbúvó falvak lakosai erről azonban nem sokat sejtenek, így aztán idegesen forgatják a fejüket, mikor egy-egy drón elhúz fölöttük.

Forrás: livescience.com

Helikopterrel, drónnal keresik a Pest megyében kószáló mackót

A posta a túlélésért küzd, ne rontsa tovább a helyzetét, itt a drónos csomagszállítás magyar módra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük