Sorting by

×

Michelle Obama főzősulija, szigorúan csak gyerekeknek

A volt amerikai elnök felesége, Michelle Obama is szerepel a Netflix gyerekeknek szóló új, Waffles & Mochi című bábfilmsorozatában, melynek célja, hogy megismertesse a srácokkal az otthoni főzés örömeit a készételek fogyasztásával szemben. A cim első szava a Waffel nem más, mint a nálunk amerikai palacsinta néven ismert sütemény-alap, a Mochi viszont egy ravasz japán étel, amely mocsigoméből, vagy másnéven ragacsos rizslisztből készül.

Michelle Obama a pult mögött

Michelle Obama egy bolttulajdonost alakít a “fagyott ételek országából” származó Waffles & Mochi mellett. Az egykori amerikai first lady elmondása szerint a Netflixen március közepén debütáló tízrészes sorozat

“vidám, szívmelengető és egyszerűen varázslatos”.

A két bábfigurának elege lett abból, hogy csak jégkrémet egyenek, és igazi séfekké akarnak válni, ebben segíti őket Obama karaktere. Mágikus repülő bevásárlókocsijukon szállva beutazzák a világot, hogy kipróbálják a különböző kultúrák házi készítésű ételeit.

“Bárcsak Waffles és Mochi már akkor létezett volna, amikor a lányaim kicsik voltak, mert ez olyan műsor, melyet az egész család együtt tud nézni, miközben a szülők tudják, hogy a kicsik valami újat is tanulnak közben”

– mondta Michelle Obama. Nem ez az első, hogy bábok segítik Obamát a gyerekek egészséges táplálkozását támogató projektjeiben. 2013-ban a Szezám utca karaktereit invitálta meg a first lady a Fehér házba azon kampány keretében, mely az amerikai iskolai étkezés megreformálását és a gyerekkori elhízás csökkentését tűzte ki célul.

Michelle és Barack Obama a sorozat executive producerei is

A pár 2018-ban több sorozat és film készítésére szerződött le a Netflixszel. Az elkészült munkák között van az Így lettem című 2020-as dokumentumfilm, mely Michelle Obama azonos című önéletrajzán alapul.

Michelle Obama Chicagoban született,  1964. január 17.-én. Mielőtt az USA első asszonya lett ügyvédi praxist vitt. Amikor  Barack Obamát, a férjét megválasztották az ország 44. elnökének, ő lett az Egyesült Államok történelmének  első afroamerikai first ladyje.

Michelle Obama

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.