Láb nélkül szkeletonon

Amikor az emberi nagyság és akaraterő példáit láthatjuk, azok előtt csak tisztelegni lehet. Minden tekintetben, de mi most éppen a sportra gondoltunk és Micky Yule-ra.
[mnky_ads id=”10551″]
A brit Micky Yule-nak bizony amputálták mindkét lábát, ugyanis Afganisztánban szolgált, a Királyi Utászok kötelékében, mint tűzszerész, és egy primitív, ám annál hatásosabb robbanóeszköz sajnos rosszkor sült el… de Micky nem adta fel. Egy brit katona sosem adja fel. Sportolni kezdett, megnyerte erőemelésben a 2016-os Invictus Játékokat – beszélő név, az Invictus latinul azt jelenti „Legyőzhetetlen”. És Micky-t nem is lehet legyőzni. Erőemelőként indult a riói paralimpián is, hazája színeiben, most pedig Phjongcshangban szkeletonversenyző lesz.
[mnky_ads id=”10552″]

Szkeleton, turbinával

Álljunk meg egy pillanatra. A szkeletont úgy indítják, hogy a versenyző nekiszalad, és megtolja a szánkót, ami aztán felgyorsul 120 km/órára, és ezt az utas pár centire a jégtől viseli el. De hogy lehet láb nélkül nekiszaladni? Turbinával. Micky szkeletonját Kristan Bromley tervezte, aki már húsz éve foglalkozik versenyszánkókkal – a segédhajtóművek pont annyi lendületet adnak a járműnek, amennyit egy futó ember képes lenne adni.

Sok sikert, Mickey, és le a kalappal!

Szele Tamás

Sport Mindig
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük