Micsoda üzletasszony!

Kósa Lajos édesanyjának új reklámcége több tízmilliónyi megrendelést húzott be a debreceni önkormányzattól.

Sikeres sertéstenyésztő, mezőgazdasági- és reklámszakember – 83 évesen

Februárban számolt be a sajtó arról, hogy a Fidesz-alelnök Kósa Lajos 83 éves, nyugdíjas óvónő édesanyja új céggel gyarapodott, és a sikeres sertéstenyésztő karrier mellett kipróbálja magát a reklámvilágban is.

A DK-s Varga Zoltán most vasárnap tartott sajtótájékoztatóján arról számolt  be, hogy kikérte a debreceni önkormányzattól a város és cégei, valamint a Kaméleon Dizájn Kft. között az elmúlt 15 évben köttetett szerződéseket. Varga elmondása szerint összesen 200 ilyen szerződés született meg, jelentős részük abban a periódusban, amikor Kósa Lajos történetesen a város polgármestere volt. A DK-s politikus azt mondta, feljelentést tesz az ügyben.

Érdekesség, hogy a frissen behúzott cég az elmúlt években inkább veszteséges volt.  2016-ban 4 milliós árbevétel mellett, nagyjából ugyanekkora veszteséget hoztak össze, 2017-ben már csak 2 milliós árbevételük volt, 1 milliós mínusszal. A cég árbevétele az utóbbi években jelentősen visszaesett: 2013 és 2015 között még 10 millió körüli forgalmat bonyolított.

Kósa Lajos édesanyja – akinek ugye 800 millió járt volna a nevezetes, sok száz milliárdos csengeri örökségből – azóta ismert, hogy 2018 elején vásárolt magának egy sertéstelepet, és pont nyert is hozzá 123 millió forint közpénzt telepfejlesztésre. Ebből aztán akkora balhé lett, hogy végül a támogatásról kénytelen volt lemondani. Ez a sertéstelep arról is híres, hogy BMW-ket lízingel.  Kósa Lajos édesanyja gabonatermesztő és mezőgazdasági cégek élén is feltűnt az elmúlt években.

(Forrás: 444)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük