Mielőbbi gyógyulást kívánunk Törőcsik Marinak!

Valószínűleg egy ország fogadta örömmel, hogy Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze közel egy év kórházi kezelés után otthon lábadozik. A művésznővel Velemben a Blikk munkatársa készített egy rövid interjút.

Otthon mégis más….

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő állapota bár stabilizálódott, jelenleg is napi 24 órás felügyeletre szorul. Családtagjain kívül ápoló is gondoskodik a betegeskedő művésznőről, hogy a dunántúli hegyek közt kapjon újra erőre:

“Most engedtek ki, még kicsit gyenge vagyok, de nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Jó itt. Már sétáltam is egy kicsit, de nagyon kifárasztott, így most pihenek .” /…./ “Nagyon jólesik, hogy ennyien keresnek és ilyen sokan hívnak, és jönnek látogatni. Egyelőre erőt gyűjtök, de remélem, minél hamarabb felerősödöm .”

A lap szerint ápolóján túl 43 éve a szomszédasszonya is gondoskodik arról, hogy minden rendben legyen Törőcsik háza körül:

“Amíg Mari kórházban volt, én figyeltem a házra, de most, hogy hazaengedték, végre nem üres a lakás! Ilyenkor átmegyek, beszélgetünk, és bízunk benne, hogy mihamarabb erőre kap és felépül. Itt, Velemen mindenki szereti, mindenki örül, hogy újra köztünk lehet, és ahogy látom, tele van látogatókkal.”

A Nemzeti Színház vezetése számít vezető színészére:

“A Nemzeti Színház örömmel értesült arról, hogy Törőcsik Mari a kórházból hazatérhetett velemi otthonába. Bízunk abban, hogy a művésznő hamarosan visszatérhet a színpadra. Nagy szeretettel várjuk! ”
Jordán Tamás, a szombathelyi színház igazgatója, nemrégen arról beszélt, hogy szerepálma eddig nem volt, de most lenne egy. Említette, hogy Törőcsik Mari súlyos betegségből lábadozik, és az a vágyuk, hogy ketten játszhassanak egy darabban. Már felkérték Háy János írót, hogy írjon egy kétszemélyes darabot számukra, amit Törőcsik Mari felépülése után el tudnának játszani.

A Városi Kurír szerkesztősége mielőbbi gyógyulást kíván a művésznőnek, bízunk abban, hogy rövidesen ismét a színpadon látjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük