Városi Kurír

A napi fontos…

Kerítésen innenBanánköztársaság

Egy nem normális kormánydöntés margójára – Miért éppen a fafűtés?

fafütés
Hirdetés

Többször kérdeztem már ezen a felületen, hogy “hol élünk”, de most, a legújabb fafűtés-korszak hajnalán, amikor a klímakatasztrófa közben a talán soha nem volt kánikulában a kormány úgy dönt, hogy hajrá (!), ki lehet vágni -gáz pótlás címén- az erdőket, tényleg csak bámulni és dühöngeni tudok.

Hirdetés
Hirdetés

Kié a beteg ötlet?

A kérdés persze költői, ebben az országban ötlete csak egyetlen embernek lehet és sajnos van is neki, méghozzá egyre elrugaszkodottabbak. Először is: akár néhány nappal ezelőtt is még csak a gázban (orosz) látta a jövőt, aztán egyszer csak úgy döntött, szinte szó szerint egyik percről a másikra, hogy el kell szakadni a gáztól, jöjjön tehát….., nem, nem a megújuló energiaforrás, napkollektor, szél, stb., ó nem, hanem mi más, mint a fa.

Európa és a világ

Az egész világ igyekszik megoldást találni a gázfüggőség feloldására, de a “magyar út” egyedülálló, hiszen senki más, csak Orbán Viktor akar visszatérni a fafűtésre. Magyarázza már el valaki, miért éppen a fa a jövő! Az a fűtőanyag, amit most preferál a kormány, amelyiknek a legrosszabb a fűtőértéke és amire átállni milliárdokat jelent, úgy hogy közben eszméletlen károkat okozunk a már egyébként is agonizáló természetnek. A most meghirdetett kormányzati fafűtéses – kazán program helyett, nem lenne jobb és főleg gyorsabb, mondjuk megújuló átállási támogatási programot hirdetni?

Mi következik most?

Az ország egy hatalmas tarvágás lesz, újratelepítési kötelezettség nélkül. Ehhez képest Ceaușescu tragikus falurombolása csendes ötórai tea volt.

Közben persze előkészítik a másik környezetvédelmi rémálom, a szénbányászat és szénfűtés újraindítását, bár ez minden hazug híreszteléssel szemben nem túl gyors folyamat, legalább öt év és akkor hol vannak még a képzett szakemberek, mondjuk a vájárok.

Meg kell vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat. Az erdőgazdaságoknak pedig előírtuk, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni – mondta Orbán, majd arról is beszélt, elindul az állami kazán- és kályhaprogram. A 13 éve félrekezelt (orosz függőségű) hazai energiapolitikát kényszerkapkodásokkal szeretnék orvosolni. A szakértők szerint évek kellenének ahhoz, hogy új bányákat nyissanak Magyarországon. (Greenfo)

Pedig mindent megoldhattak volna, ha az elmúlt egy tucat évet, na jó, nem teljes terjedelmében, de legalább részben az ország és nem a maguk jövőjének szentelik!

Friss!

Hirdetés
átver
Hirdetés

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comments (3)

  1. Ez egy elmebeteg kormány, elmebeteg vezetővel, és biodíszlet, kesztyűsbáb kormánytagokkal. Dísznek rondák, másra meg nem jók.

Comment here