Kerítésen innenKiemelt hírek

Miért hazudik az arcunkba Áder János?

ader

Mint azt mi is megírtuk, a magyar kormány két másik társával megfúrta az Európai Unió legújabb klímaegyezményét. Ők azt hazudták, hogy a rezsicsökkentés védelmében. A klímabajnok pózában tetszelgő Áder Jánosnak nem néhány órára, de több mint egy hétre volt szüksége, hogy megszólaljon végre ebben az ügyben, ám most is csak maszatolt a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

Úgy tűnik, a köztársaságelnöki palotának még a rossz hazugságok kitalálásához idő kell

A magyar köztársasági elnök biztosította Orbán népét, hogy Magyarország teljesíteni fogja a klímavédelem ügyében 2030-ra vállalt kötelezettségeit. Az államfő arról is szemrebbenés nélkül beszélt, hogy a széndioxid kibocsátáscsökkentés mellett Magyarországon nő a szén-dioxid elnyelésében segítő erdők területének nagysága, és az erdősítési program folytatódni fog. Mondta mindezt egy olyan országban, ami a favágók fűrészeitől hangos több mint kilenc éve.

A pesti viccnek mindig is volt alapja, ezért talán nem is csoda, ha mostanság az a keserű humorbomba terjed, hogy az erdőket csak az védené meg, ha a miniszterelnök apjának nem kőbányái, hanem hatalmas erdőségei lennének, ámbár ki tudja, – tesszük hozzá – mennyire lennének akkor gondos gazdák.

A jövőben pedig, ha folytatódik a naperőművi kapacitás bővülése és megépül a paksi beruházás, akkor 2030-ra a magyarországi áramtermelés legalább 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz

– fejtette ki Áder János, aki arra is kitért, hogy 2030-ra a szénerőművek nagy részét, de lehet, hogy mindegyikét, be kell zárni, vagy át kell alakítani más fűtési módra, például földgázra. A köztársasági elnök jó iránynak nevezte továbbá azt a kormányzati célt, hogy a geotermikus energia használatára több forrást biztosítsanak.

Kálmán Olga ötletét is felkarolná?

Azt is fontosnak tartja – tette hozzá –, hogy a szennyezőbb tömegközlekedési járműveket környezetbarátabbakra cseréljék.

Megjegyezte:

a jelenlegi európai uniós vita arról zajlik, hogy 2030-2050 között milyen további vállalásokat tegyenek a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

A klímavédelem ügyében nem ünnepélyes deklarációkra és látványos szándéknyilatkozatokra van szükség, hanem arra, hogy „végre lássunk hozzá a munkához”

– mondta az elnök, aki reggelijéhez úgy tűnik bevette a patetikussá tévő tablettáját is.hozzátéve:

„ha a mostani prognózisokat is figyelmen kívül hagyjuk, azt mondjuk, ráérünk még ezzel foglalkozni, kicsit patópáloskodunk még, akkor a helyzet 5-10 év múlva még rosszabb lesz”

Az egész interjú attól vált igazán visszássá, hogy éppen az az Áder János csúszkált a kényes kérdések elől, aki magát, mint a környezetvédelem harcosát igyekszik az egész világban fényezni, ám a saját miniszterelnökét, sőt szoros barátját sem képes ha nem is az ügy mellé állítani, de legalább az ellentábortól eltéríteni.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Figyelve Áder eddigi tevékenységét, sajnos hiteltelenné váltak még azok a mondatai is amiket esetleg legalább komolyan gondolt.

About Author

Comments (1)

  1. Azért mert a vérükben van.

Szólj hozzá!