Gyorshír

Megáll az ész! Hogyan lesz egy olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszóból miniszteri főtanácsadó?

Gyurta_Dani

Szijjártó Péter külügyminiszter együttműködési megállapodást írt alá Mocsai Lajossal, aki jelenleg a Testnevelési Egyetem rektora, miután a regnáló minden követ és törvényt meg- és “átmozgatott” ennek érdekében. Hajrá Gyurta, vagy mi?

Gyurta “keresett termék”

Szijjártó a rendezvényen beszélt a sportnak a diplomáciában és az országok közötti nemzetközi gazdasági versenyben játszott szerepéről és azt állította, hogy világszerte keresett termék például a Testnevelési Egyetem képzése. Ekkor tért ki arra is, hogy a napokban lett a minisztérium munkatársa az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel, aki miniszteri főtanácsadóként dolgozik a jövőben.

Mocsai Lajos, a TE rektora saját hatása alá kerülve, meghatottan emlékeztetett, hogy a cél az, hogy elméletben és gyakorlatban is támogassák egymást a nemzetközi diplomáciában:

„Történelmi lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy a miniszter úrral együtt tudtunk aláírni egy ilyen megállapodást”

– mondta Mocsai a Nemzeti Sport beszámolója szerint.

Az újdonsült sportdiplomata

Szijjártó elmondta, hogy Gyurta segítségét a sportdiplomáciában akarják hasznosítani. Az úszó egyébként  tavaly márciusban fejezte be pályafutását.

“Életem legnehezebb döntését meghozva búcsút mondok a versenyszerű úszásnak. Nem vagyok feladós típus, de beláttam, hogy el kell engedjem. Hálás vagyok az egész nemzetnek, hogy mögöttem álltatok, és megnyerhettem mindent, amit úszó megnyerhet: 6 évig voltam veretlen az egész világon.????????????
A medencéknek nem fordítok hátat, a magyar úszás számíthat rám!”

-írta akkor közösségi oldalára.

Gyurta Dániel befejezi!

„A világ országai között versenyhelyzet van, amelyben az érdekérvényesítésben is új eszközöket kell bevetni, új erőforrásokat kell használni”

– emelte ki Szijjártó Péter.

Puskás Ferenc mellett Görbicz Anita, Hosszú Katinka, vagy a Liu testvérek neve a világ minden pontján ismerősen cseng, ezt a tőkét pedig a külügyminisztériumnak is ki kell használnia.

De mit profitál ebből a jól csengő nevű Gyurta?

Erről még nincsenek információk, egy feltehetően jól fizető állásról tud csak az eddig minden versenyén neki szurkoló közönsége. Ott tiszta volt a szitu, rengeteget edzett, hatalmas tehetség volt és ezt kamatoztatta. Rajta keresztül szólt mindannyiunknak a magyar himnusz a versenyein.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Most új vizekre evezett, – úszott – ahol más szabályok szerint folyik a verseny. Egyébként az sokat elárul a kinevezésről, hogy utólag és nem a kinevezettől tudhattuk meg a sorsát a következőkben meghatározó döntését.

About Author

Szólj hozzá!