Miért nem kel fel a nép? 0 195

Az ellenzéki médiában, és vélhetően a rendszerről kritikusan gondolkodók közötti magánbeszélgetések során is egyre gyakrabban vetődik fel, hogy ennyi visszaélés, disznóság, korrupció láttán hogyhogy nyomát sem látni az általános népharagnak.

Nyugiság van, nix ugrabugra

A jelenségre több magyarázat is született: például azért, mert az állampolgárok nem látnak reális esélyt a hatalomváltásra, tájékozódási lehetőség híján nem is tudnak ezekről, a napi megélhetési gondok miatt nem foglalkoztatják őket országos problémák, és hasonlók. Lehet, hogy ezek a magyarázatok mind helyesen mutatnak rá egy-egy részletre, de nem szolgálnak általánosan érvényes megfejtéssel – mármint ha egyáltalán van ilyen. Márpedig van, méghozzá sokkal egyszerűbb, mint gondolnák. Az állampolgári passzívitás oka a félelem, de nem valami elvont, megfogalmazatlan rettegés, hanem egyszerűen attól tartanak, hogy ha felkelnek, ellopják alóluk a széket, mire újra leülnének.

Mikor lesz a közvagyonból magánvagyon?

Az érdekeltek szerint minél előbb, annál jobb, de a még mindig az ósdi jogrendszer normái alapján ítélkező bíróság időnként keresztbe tesz az unortodox gazdasági folyamatoknak. Íme, két kirívó példa. A bíróság nem átallotta megállapítani, hogy az MNB által alapítványaiba átpumpált százmilliárdok új gazdáiknál is megőrzik közpénz jellegüket, és hasonlóan ítélt a többnyire néhány kiválasztott labdarúgó egyesületnél landolt TAO támogatásról is. Ha nem is általános az ilyen bírói gyakorlat, az idézett egyedi ítéletek is komoly fejtörést okoznak a gazdaságpolitika irányítóinak. Mivel az illetékesek szűkre szabott munkaidejükben képtelenek voltak megbirkózni a feladattal, a fejlesztési miniszter pályázatot írt ki a Trócsányi, Trócsányi és még egy Trócsányi Ügyvédi Irodának a „mikor lesz a közvagyonból magánvagyon” kérdésnek az unortodox gazdaságtannal összhangban álló megválaszolására. Az Iroda a rövid határidőn belül két tanulmányt is benyújtott.

Közel és távol

Az egyikben jogértelmezési alapon oldották meg a problémát. Eszerint a közvagyon jelleg nem akadályozza meg a pénz magánvagyonkénti használatát, mindössze annyi a teendő, hogy a jelleg megszűnésééig meg kell őrizni a költéssel kapcsolatos bizonylatokat.

A másik pályamű távlati célokat vázolt fel, nevezetesen az elavult jogrendszert felváltó unortodox polgári jogi és eljárási szabályok kidolgozását. Az ebben szereplő állítólag valóban meglepő megoldásokat, 25 évre titkosították, azzal a szigorítással, hogy még az esetleges hatálybalépés után is titkosítva marad az anyag.

A pályáztató mindkét javaslatot tovább gondolásra alkalmasnak minősítette, ezért intézkedett az amúgy szerény pályázati díj (150 millió forint) megduplázásáról és kiutalásáról.

Előző cikkKövetkező cikk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + tizenhárom =

Az új, mélymagyar nőtípus bemutatása – Álhír tudósítónk jelenti…. 0 3

melymagyar-no

Ismét kormányzati sajtótájékoztatót tartottak a közvéleményt érintő legfontosabb kérdésekről. A téma fontosságára tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök úr személyesen jelentette be a fantasztikus híreket. A rendezvényről álhír tudósítónk számolt be.

A Magyar Tudományos Akadémiát megszüntetik,

ugyanis teljesen feleslegessé vált tevékenysége. Helyette az Orosz Tudományos Akadémia kihelyezett tagozata fog nálunk működni, amelyet fontos államérdekből összevonnnak a jövő héten a Paksi Atomerőművel.

A orosz Akadémia többszörösen kitüntetett elnöke, Vlagyimír Vlagyimirovics Putyin videó üzenetben köszöntötte a megjelent újságírókat, egyben bejelentette, hogy Rogán Antal miniszterrel együtt /ugyanis neki igen nagy gyakorlata van az új szabadalmak kidolgozásában/, Orbán elnök úr iránymutatásai alapján kifejlesztettek a Paksi reaktorban az új magyar nőtípust, akinek minta példányát élőben be is mutatták a tájékoztatón.

fotó: internet

A Marsika, becézve Riska névre hallgató hölgy echte mélymagyar,

személyesen Bayer Bazdmeganyád Zsóti adományozott spermiumot kifejlesztéséhez. Ezért közelről kicsit fehérje szaga van…

Garantáltan hat gyermeket ellik tíz év alatt, és maga táplálja őket véget nem érő, magyaros emlőiből. Ezekből olyan sok van, hogy az időnként felszabaduló csecseket fideszes képviselők fogják igénybe venni hiányos táplálkozásuk kiegészítésére a parlamenti szünetekben. Az étkezések előtt Németh Éhesvok Szilárd fog táplálkozási bemutatót tartani a gyakorlatlanoknak.

Ezért Riskának nem szükséges hitelt felvennie a gyerekek gondozásához, etetéséhez

Az így felszabaduló közpénz ezért közvetlenül átutalható Tiborcz István vőgyerek számlájára. A Debreceni Egyetemmel kooperációs szerződést is fognak kötni, ugyanis a mezőgazdasági tanszéket ott vezeti Kósa képviselő úr édesanyja, aki viszont a sertéstenyésztés kiemelkedő szakembere. Az ő felfedezés alapján Riskát párosítani fogják egy helybéli kandisznóval. Így biztosítható lesz a miniszterelnök úr által előirányzott évi hat ellés. Ugyanakkor bejelentették, hogy a TEK információi alapján Soros ügynökei útján be akarja juttatni magát Riska rekatorába azzal a céllal, hogy őt megbecstelenítse, és ezzel a magyarság jövőjét, a Haza üdvét bemocskolja.

Kifejezetten migráncsokat akar elletni vele, hogy ne kelljen importálni azokat

De hős magyar katonáink már a kerítéssel védett magyar határon útját fogják állni. Ha pedig mégis bejutna, arra az esetre Orbán elnök úr saját, speciális tervet dolgozott ki. Saját maga fogja Riskát megtermékenyíteni a Haza érdekében a Nemzet szolgálatában!

Kapcsolódó

Breyer Gábor: Álbeszámoló az egyre javuló amerikai-magyar kapcsolatról 0 0

pompeo-szijjarto

Álhír tudósítónk jelenti: Erősödnek a magyar-amerikai kapcsolatok számolt be Szijjártó Péter, aki már az elején ígéretet tett arra, hogy Magyarország többé nem üzen hadat Amerikának, bár hozzátette, hogy erre az ENSZ esetében még nem merne megesküdni.

A jó viszonyt jelzi, hogy nemrég Chuck Norris és Schwarzenegger is Budapesten járt,

sőt az előbbi végignézhette azt is, hogy a magyar miniszterelnök hogyan válik szelíd galambból vad utcai harcossá.

.”Elit alakulat…”, meg Orbán Viktor….. – Chuck Norris oldalvizén…..

Ami a magyar-orosz kapcsolatokat illeti,

kijelentette, nem túl szorosak, épp most adjuk el a megmaradt MIG-29-es vadászgépeinket, ami egyértelműen a két ország között távolodás bizonyítéka, sőt, amint a Roszatom megveszi Orbán Viktornak az RTL-t, attól kezdve évente háromnál többször nem találkozik Putyin elnökkel.

A Roszatom vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor

Itt demokrácia és médiapluralizmus van,

válaszolt Mike Pompeo aggodalmára, még csak a rádiók és TV állomások csupán 95%-a van a kormány irányítása alatt, ami igazán nem jelent fölényt, bárki, aki ezt nem ismeri be, a bevándorlást támogatja, egyúttal felhívta amerikai kollegája figyelmét arra a veszélyre, hogy a Soros György által irányított Brüsszel titkos alagutat épít ki a mexikói határ és Washington között, amin a délről jövő menekültek özönlik majd el az USA fővárosát.

Az, hogy nálunk demokrácia van, mi sem igazolja jobban,

hogy egy ilyen kis 18 éves kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis proli is elmondhatja nyilvánosan a véleményét, sőt bajszos szarnak nevezheti a köztársasági elnököt, pedig az a bajusz maga a függetlenség és az objektivitás szimbóluma Magyarországon.

Nagy Blanka beszólt Bayer Zsoltnak, a “mocskos száj”-verseny első helyezettjének

A magyar választási rendszer úgy tökéletes, ahogy van,

lám már harmadik ciklusát kétharmaddal tölti be az Orbán kormány, a szavazatok kiértékelésekor a csalás kizárt, a magyar szoftver, ami ezt működteti remekül működik, a szerver biztos helyen, Orbán Viktor felcsúti pincéjében van és, ha neadjisten az ellenzék kerülne többségbe, csupán egy piros gombot kell megnyomni és a rendszer újraindul a 2010-es eredményekkel.

A világhírű jogtudós, Szájer József

által a vonaton készített alaptörvénynek nevezett alkotmányt imádják a magyar emberek és gránit szilárdságú.

A korrupcióval kapcsolatban annyi, hogy azt is a liberális kommunisták terjesztik,

hogy lejárassanak minket, nálunk az nincs, csupán az ország vagyonának egyfajta átcsoportosítása folyik, kizárólag a magyar emberek érdekében. Az új nagytőkések is a legkiválóbb tehetségek közül kerülnek ki, mint például Garancsi István és Mészáros Lőrinc, aki most okosabb, mint Zuckerberg, jövőre meg minden bizonnyal Albert Einsteint is lehagyja, de, ha így halad két éve belül felülmúlhatja Kósa Lajost is.

A kormány titkolja az ország korrupciós állapotáról szóló jelentést

Kínával jó, de mérsékelt a viszonyunk,

nem akarunk túl barátai kapcsolatot kiépíteni velük, Orbán Viktor például egyelőre nem kívánt azzal a felajánlással élni, hogy a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának tagja legyen.

Mike Pompeo elérzékenyülten hallgatta végig Szijjártó Péter érvelését,

majd megölelte és közölte:

Nem szeretnénk [email protected] meg, ha még egyszer előfordulna az, mint 2001-ben, amikor is a svéd Gripenek mellett döntött Orbán Viktor, ezért, ha tőlünk vásároltok nagymennyiségben haditechnikai eszközöket, azt csináltok ebben a kis fing országban, amit akartok, a CEU-ra meg ki a [email protected] kíváncsi, sőt Trump elnök meghívja Orbán Viktor, hogy megbeszéljék, hogyan épülhet magyar segítséggel ki a jól bevált kerítés a mexikói határon.

Forrás

Az ÉS a kormányzati sajtó legújabb szerzeménye /Álhír-tudósítónk jelenti/ 0 0

ujsag

A napokban Varga István, a frissen létrejött Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette, hogy az igazi újságírói teljesítményeket a bal oldalon lehet megtalálni, ezért maga is a Magyar Naranccsal, valamit az Élet és Irodalommal kezdi a napot.

Rogán Helcsivelsietek Tóni gyors közleménye

Az alapítványhoz tartoznak egyébként a megyei lapok,a Hír tv, az Echo tv, az Origo.hu kiadó,a Magyar idők, a Bors, a Nemzeti sport,a Lokál, a Figyelő, a Riposzt és számos rádió.

A bejelentést a Miniszterelnöki Hivatalból sürgősen megérkező Rogán Helcsivelsietek Tóni gyors közleménye tette helyre, miszerint Varga az influenzajárvány miatt gyengélkedik, ezért kérte is nyugdíjazását minden magyarországi munkahelyről, a jövőben turista-csereprogram keretében Putyin vendégszeretetét élvezi majd Szibériában.

Rogán bejelentette továbbá, hogy csapata, amely az internetet ellenőrzi, valóban talált még három újságot az országban, amely nem része az alapítványnak, köztük volt pl. a Városi Kurír, meg az Élet és Irodalom is. De ezt a hiányosságot már kiküszöbölték. Ugyanis a téli fűtésszámla kifizetése ellenében az És főszerkesztőjétől, Kovács Zoltántól már tegnap megvette egy nagy irodalombarát, bizonyos Mészáros Lőrinc az újságot. Kovács a jövőben más feladatot kap. Czeglédy Csaba ügyvéd börtönélményeit írja majd meg regényben.

Az élethűség kedvéért a nap 24 órájában vele lesz majd elszállásolva Szegeden. Viszont könnyített magatartási szabályként minden nap főzhet magának a laprezsón töltött káposztát.

Az irodalmi lap főszerkesztője a Kazinczy-díjas Bayer Zsóti lesz,

akit igen bő szókincse (Pl. b…meg cigány, zsidó, proli, rohadj meg piszkos komcsi! stb.) predesztinál erre. A tájékoztatón ugyancsak jelen levő Bayer bejelentette, hogy a nemzeti egység megteremtése érdekében komoly lépésekre szánta el magát. Pl. titkárnőnek, egyben lektornak Nagy Blankát alkalmazza majd, mert szeretné tovább bővíteni nyelvi készségeit népi, értsd proli kifejezésekkel, mert azok igen hatékonynak tűnnek.

Polt Péter legfőbb ügyész is reagált

Keviczki Istvánnak, a Fővárosi Törvényszék lemondott bírájának nyilatkozatára, amely szerint a politikai védelmet élvező személyek ellen az ügyészség nem rendel el nyomozást, és nem emel vádat. Ennek során többször hangsúlyozta, hogy csak egy volt bíró nyilatkozatával állunk szemben, aki ebből következően nem kompetens. Majd különböző statisztikákkal bizonyította, hogy nálunk milyen sok parkolóőr ellen emeltek vádat korrupció miatt, noha őket is Fideszes vezetésű önkormányzatok alkalmazzák.

Pintér Sándor belügyminiszter cáfolta,

hogy a rendőrségen az elmúlt időszakban megdőlt volna a leszerelési rekord. Szerinte pusztán csak arról van szó, hogy jön a tavasz, a meleg, ezért a kollegák egyre több ruhadarabot vetnek le. Az esetleges lemorzsolódást pedig az ukrán határ melletti ravatalozóba állandó lakcímre bejelentett 247 főnyi ukrán legénységgel pótolják, akiknek magyar nyelvi oktatását már meg is kezdték a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az újoncok a Kalasnyikov kezelését még a szovjet hadseregben tanulták, tehát kellő szakszerűséggel kezelik majd az ellenzéki híd foglalókat szükség esetén.

A tájékoztató zárásaként Rogán elmondta,

hogy a Magyar Időkből Magyar Nemzetté avanzsált lap továbbra is sajtó-helyreigazítások közlésére, valamint jó-hírnév megsértése miatti kártérítések kifizetésére szakosodik, elősegítve ezzel az ellenzéki politikusok vagyoni helyzetének gyarapodását!

Most Popular Topics

Editor Picks

Megosztás