Migráns lopott Torontóban – magyar migráns!

Jó hírünk terjeng a nagyvilágban! Orbán Viktoron kívül mindenki megteszi, amit tud. A helyi rendőrtiszt szerint ilyen esettel még nem találkoztak. Na például ezért is jó, hogy vagyunk az Uniónak!

Magyar migráns, az más….

Feltehetően az Orbán-közeli lapok nem hozzák főoldalon, pedig ez a hír is migránsokról szól, csak olyanokról, akiket alázni szoktak. Egy új lakásba költöző torontói házaspár napja szomorú fordulatot vett, mikor több mint 5000 dollár értékű tulajdonukat ellopták költözéskor – írja egy torontói portál.

A City News beszámolója szerint Meagan és Ciaran Dayal, akik első gyermekük érkezését várják, szombaton költöztek új lakásukba. A biztonsági kamerák rögzítették az eseményeket, az elkövetőkről és az általuk használt járműről több felvétel is készült. Meagan és Ciaran megerősítették, hogy a videófelvételen látható dobozok és tárgyak az ő tulajdonuk.

A lap munkatársa éppen a helyszínen beszélgetett az áldozatokkal, mikor megjelent a biztonsági felvételeken is látható teherautó. A riporter megkérdezte a sofőrt, hogy ő látható-e a képeken, de a férfi nem volt hajlandó válaszolni. Mikor megmutatták neki a felvételeket, azt mondta, hogy csak “szemetet” vittek el a helyszínről. Az állítólagos elkövető magyarul beszélt:

“Itt voltak emberek, nem szóltak, azt mondták garbidzs (szemét), nem vittünk el semmit, csak szemetet”.

Ezek után felszólították, hogy juttassa vissza az eltulajdonított tárgyakat, de azt állította, hogy nem beszél angolul.

A rendőrség azt javasolja, hogy költözéskor az emberek ne hagyják őrizetlenül az értéktárgyaikat. Dayalék 30-45 percre hagyták őrizetlenül a holmijukat, és mire visszatértek több dobozt felbontottak, többet eltulajdonítottak. Meagan ékszereinek nagy részét, az újszülöttköszöntőre kapott ajándékokat, egy Macbookot és egy iPadet is elvittek az elkövetők.

“Az egy dolog, hogy elvitték a személyes dolgaimat, de mikor kiderült, hogy a gyermekünk köszöntőjére kapott ajándékok is odalettek, teljesen összeomlottam. ”

Ciaran utólag belátja, hogy nem kellett volna felügyelet nélkül hagyni a dolgaikat, de úgy gondolta, a helyszín biztonságos, hiszen a kapukat általában zárják, és több biztonsági kamera is van a környéken. Fel sem vetődött benne, hogy ilyesmi megtörténhet.

http://hvg.hu/vilag/20180501_Magyar_migransok_loptak_Torontoban

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest