Luxustársasházat épít Seszták kabinetfőnöke

A Fidelitasból indulva Mihalovics Péter volt már országgyűlési képviselő, önkormányzati képviselő, miniszteri biztos és kabinetfőnök, most pedig egy Budán exkluzív lakásokat építő ingatlanfejlesztő cég egyik tulajdonosa.

A hvg.hu birtokába került szerződésben a fideszes politikus több mint 90 millió forintos beugró összeget villantott, miközben az utolsó vagyonnyilatkozata szerint még autóra sem telt, ráadásul több adóssága volt, mint megtakarítása.

Mivel azóta is egyik közfunkcióból megy a másikba, adódik a kérdés: mégis miből finanszírozza a beruházást, amihez az értékes telket a XII. kerületi önkormányzattól vásárolták? Hiába kérdezték, nem árulta el, de szerinte minden szabályosan zajlott.

„A kiinduló ár 1,4 millió forint per négyzetméter, de ez a lakás kialakításától függően azért 1,5 milliós négyzetméterárig is felmehet. A teljes felső szintet elfoglaló, 158 négyzetméteres penthouse az utóbbi kategóriába tartozik, de annak már van gazdája” – magyarázta a potenciális vevőként jelentkező újságírónak a Beethoven Apartments értékesítő kollégája.

Az ingatlanfejlesztő cég 50 százalékban annak a Mihalovics Péternek a tulajdona, aki alig pár hónapja még Seszták Miklós kabinetfőnökeként közfunkciót töltött be. A Buda egyik legfelkapottabb részén, a XII. kerületben építési telket találni pedig nehéz, sőt, szinte lehetetlen – csakhogy ezt a konkrét ingatlant helyben, a fideszes vezetésű Hegyvidéki Önkormányzatnál „találták”.

Már az MVM botrányban is feltűnt

Mihalovics Péter neve nemrég abban az Index által feltárt MVM-botrányban tűnt fel, a lap először az energetikai cégcsoport beszámolója körüli anomáliát tárta fel, majd arról írtak, hogy az MVM egy frissen alapított magyar és panamai háttérrel bíró szlovák céget bízott meg egy különös informatikai fejlesztéssel. A sztoriban Mihalovics Péter Árpád volt az egyik főszereplő, mert ő volt az állami MVM által alapított zürichi cég egyik képviselője az igazgatótanács tagjaként. Az Index úgy fogalmazott, hogy Seszták Miklós ugyanilyen nevű kabinetfőnöke lehetett a svájci cég képviselője.

Bár az 1983-as születésű Mihalovics neve annyira nem közismert, az elmúlt években egy sor közfunkciót töltött be: először a Brüsszelbe távozó Navracsics Tibor, majd Seszták kabinetfőnöke volt, 2014-ig országgyűlési képviselő és veszprémi önkormányzati képviselő. Az Új Nemzedék Jövőjéért Program és a Bakony–Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, aki karrierjét a Fidelitasban alapozta meg. Ahogy az azóta bedöntött Népszabadság megírta, azoknak az egyike volt, akik eldöntötték a trafikpályázatokat.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Újabb zsíros üzlet lett Rogán haverjáé

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük