Tisztifőorvosi videó arról, miként zajlik a Covid 19 elleni védőoltás-beadás – Hogy tudja, mire számítson!

A Tisztiorvos YouTube-csatornára került fel egy videó, amelyben bemutatják a koronavírus elleni védőoltás gyors és hatékony beadásának folyamatát. Különösen fontos tudás ez, hiszen Novák doktor pont ma hívta fel a figyelmet arra, hogy nem mindenkollégája eszerint olt. 

Figyeljen és szóljon, ha mást tapasztal – ha egyszer sorrakerül!

A kisfilm végigvezet az összes fontosabb lépésen, felhívva a figyelmet az olthatósági kérdőívet is tartalmazó hozzájárulási nyilatkozat előzetes kitöltésének fontosságára is.

A videóban először elmondják, és ábrákon mutatják be, hogyan zajlik pontosan az oltás menete

Ebből kiderül, hogy a beléptetéskor az előjegyzési lista ellenőrzését, valamint a kötelező testhőmérsékletmérést követően, a már előre kitöltött nyilatkozat és kérdőív birtokában kerülhet sor az olthatósági vizsgálatra, melyet a videó szerint részletes betegtájékoztatásnak kell követnie.

A kisfilmben azt is kihangsúlyozzák, hogy az oltási dokumentumok előkészítése lerövidíti a teljes oltási procedúra időtartamát. A páciens beoltására pedig a bőrfelület lefertőtlenítése és az oltóanyag előkészítése után kerülhet sor.

Az oltási dokumentáció hitelesítése után 15-30 perc orvosi megfigyelésnek kell megelőznie a panaszmentes oltott személy elbocsátását

– hangzik el a kisfilmben. Végül azt is hozzáteszik, hogy az oltással kapcsolatos részleteket az EESZT adatbázisban is rögzíteni kell.

Az oltás menetének ismertetése után pedig azt is elmondják, hogy

az oltóközpont minden nap 7 és 19 óra között fogadja az oltásra jelentkezőket.

Végül részletesen elmondják a pontos lépéseket, amiket ezúttal felvételen is láthatunk egészen az oltóanyag előkészítésétől a páciens megérkezésén, beoltásán át az utána lévő teendőkig.

franciák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük