Miklós Edit a 14. helyen végzett az alpesi sí világkupa sorozat szombati lesikló futamában a kanadai Lake Louise-ban.

A pénteki vis major után olimpiai hetedik sportolónk magabiztosan sízett, és az elvárásai szerint teljesített. A futam győztese az amerikai Mikaela Shiffrin (a képen) lett, aki az összetett világkupában 149 ponttal vezet Viktoria Rebensburg előtt.

Váratlan helyzet adódott az alpesi sí világkupa sorozat szombati lesikló futama előtt a kanadai Lake Louise-ban. Tartós áramszünet miatt nem tudták elindítani a felvonókat, ezért a versenyt több mint egy órával elhalasztották. A felvonók helyett ratrakokkal és szánokkal vitték fel a versenyzőket a hegyre. A kalandos előzmények után végül a férfiak szuper-óriásműlesikló rajtjából elindították a versenyt.

Miklós Editet pénteken a futama megkezdése után az előtte versenyző amerikai Lindsey Vonn bukása miatt visszaküldték a rajtba, és emiatt újra rajtba kellett állnia. Ez a körülmény kizökkentette, és végül a 44. helyen végzett.

A szombati versenynapon ismét 18-as rajtszámmal indulhatott, de ezúttal nem az olimpiai bajnok után következett. Egy jól sikerült rajt után bátran sízett végig és a hatodik idővel ért célba. Ezt követően a pálya felső szakaszáról eltűnt a köd, így a magasabb rajtszámú sízőknek jobb látási körülmények jutottak, így néhányan Edit elé kerültek. Végül a 14. helyen, 18 világkupa ponttal zárta a versenyt, megelőzve többek között a többszörös világkupa győztes svájci Lara Gutot és az osztrák Anna Veithet.

Miklós Edit: „Nagyon zűrös volt a mai versenynap. Az áramszünet miatt ratrakkal kellett felmenni a pályára. Aztán előttem elesett egy fényképész, úgy, hogy én is belebotlottam, elestem. A kötélbe, amivel húztak felfelé, belegabalyodtunk, elestünk. Egyik lécem leoldott, a másik nem. Spárgában landoltam, egy szervizemberrel a hátamon. Eléggé meghúztam a bal combomat hátul. Felértünk nagy nehezen, s így meghúzódott lábbal indultam a versenyen. Eléggé kizökkentem a ritmusból, de sikerült összeszednem és felszívnom magamat. A pénteki és a szombati „akciókhoz” képest sikerült összeszedetten versenyeznem, és kihozni magamból a legtöbbet. Sízés közben nem volt fájdalmam. De most, hogy kihűlt a testem, érzem. Pihentetni fogom, de valószínű, hogy vasárnap már jó lesz. Ha nincs fájdalmam, akkor indulok szuper-G-ben is. Stef, az edzőm azt mondta, hogy igazából ez egy jó teszt volt, hogy a térdem jól bírja ezeket a váratlan helyzeteket.”

A versenyben az éllovasok közül az amerikai Mikaela Shiffrin győzött, őt követte a német Viktoria Rebensburg, a harmadik a svájci Michelle Gisin lett. A pénteki győztes Cornelia Hütter mindössze két századmmásodperccel maradt le a dobogóról.

„Magabiztos, jó mentet ment Edit, ez a reális teljesítmény tőle, és nem a pénteki. Az volt a cél is, hogy a 15-20. helyezés körül végezzen, ezt még felül is múlta a 14. hellyel. Ez egy szép visszatérés volt Edittől és az eredmény önbizalmat adhat neki a folytatáshoz, nagyon örülünk. Annál is inkább, mivel ez egy szoros futam volt, apróságokon múlt, ki hányadik helyen ér be a célba” – mondta Stark Márton, szövetségi kapitány.

A szombati lesiklás végeredménye:

1. Mikaela Shiffrin (amerikai)  1:27.55
2. Viktoria Regensburg (német) 1:2.68
3. Michelle Gisin (svájci) 1:27.72
4. Cornelia Hütter (osztrák) 1:27.74
5. Tina Weirather (liechtensteini) 1:27.86
…14. Miklós Edit 1:28.57

Az összetett vk állása: 1. Shiffrin 465 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 316, 3. Petra Vlhová (szlovák) 221, 4. Hütter 150, 5. Frida Hansdotter (svéd) 141, 6. Gisin 134, 6. Weirather 134, …60. Miklós Edit 18

A Lake Louise-i Világkupa további menetrendje:
2017. december 3. vasárnap, 19:00 (női szuper óriás-műlesiklás)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét