Mikor a Fideszes miniszter nyilvánosan bűnözik!

Nemsokára lezárulnak a tárgyalások a kórházi beszállítókkal. Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy a jogos követelések 20 százalékának elengedését kéri, nem pusztán a kamatoktól való eltekintést.

Belengette azt is,

a tárgyalások sikeressége pedig nyilván befolyásolja majd a kormányt, hogy a beszerzések központosítása során mely cégekkel tud majd hosszú távon együttműködni. Ugyancsak fenyegetésként közölte, hogy vannak érthetetlen szerződések. Pl. az egyik kórház dupla összegért kapja meg ugyanazt az árut, mint a másik. Ez felveti szerinte a költségvetési csalás bűncselekményének gyanúját.

Na ezen kattantam el legjobban!

Ugyan mondja már meg nekem valaki, hogy ebben az országban melyik kórház tud úgy szerződni gyógyszercéggel vagy más beszállítóval, hogy abban nincs benne a Fidesz keze?! Ezek százmilliós közbeszerzési eljárások, azokban pedig a Fidesz alkotta a legnagyobbat Európa történelmében! Ezeknek elvileg az volna a lényege, hogy a lehető legreálisabb áron, összességben a legjobb szolgáltatást lehessen vásárolni közpénzből. Ehhez képest Orbanisztában egy km autópálya vagy bármi más lényegesen drágább, mint pl. a jóval gazdagabb Németországban, pedig ott nagyobb is a fizetőképes kereslet. A felárazott szerződésekből lopja a Fidesz a legtöbbet! Ez alól a kórházi szektor sem kivétel!

De más baj is van

A múltkor megírtam az Orbán már nem riad vissza a nyilvános bűnözéstől sem című cikkemben, hogy amikor ő a gyöngyöspatai cigányok ügyeiben született kártérítési ítéletek ellen uszít, akkor elköveti a Btk.336.§.-ban szabályozott Hatósági rendelkezés elleni uszítás elnevezésű bűncselekményt. De Polt nem csinál semmit! Annak ellenére sem, hogy a Főmérnök, nyilvánosan, a sajtóban, mindenki előtt teszi ezt!

Nézzük meg ebből a szempontból, mit is mondott a Pénzügyminiszter Úr!

A beszállítók a szerződéseket teljesítették szabályszerűen, nem is volt ezzel kapcsolatban kifogás Varga részéről. Akkor viszont a kikötött összeg jár nekik, nem pedig 20 százalékkal kevesebb. Ez az ő jogos követelésük!

A Btk.305. §-a szerint az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

  • a) hivatali kötelességét megszegi,
  • b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy
  • c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez a hivatali visszaélés nevű bűncselekmény!

A jogos követelés elengedése jogtalan hátrányt jelent, hiszen a pénz jár nekik. Amikor egy miniszter, aki hivatalos személynek minősül, azzal fenyegetőzik, hogy a későbbi központosított közbeszerzésnél ezt figyelembe veszik majd, akkor túllépte hatáskörét vagy hivatali helyzetével visszaélt. Egy közbeszerzési eljárásban ugyanis ilyen szempont nincs a jogszabályban. Nem is lehet! Jogsértő, alkotmányellenes olyan elvárást támasztani, hogy valaki a jogos követelésről lemondjon, mert sérti a tulajdonhoz való jogot! A miniszternek pedig nincs hatásköre beleszólni közbeszerzési bizottság későbbi döntésébe, különösen nem határozhat meg olyan szempontot, ami törvénysértő! Jócskán túllépte tehát hatáskörét ezzel a fenyegetéssel! De Poltot ez sem zavarja. Orbán mellett a Fidesz más potentátjai is nyilvánosan bűnözhetnek! Csak a kisembert vágják agyon azonnal egy kis gyorshajtásért is! Nekik viszont mindent szabad!

Ez Orbán legnagyobb vétke

A szavak, a bűnök elrelatívizálása. Ha a “mimagyaroknak” lop valaki, az nem bűn. A komcsi, a cigány gyereke megdögölhet éhen, annak nem kell svájci egyetemre járni 12 milliós tandíjból, mint Rasinak! Nekik ez nem jár! De a Fideszesnek igen. Gyurcsány tegyen vagyonnyilatkozatot arról, mire költötte a törvényesen bevallott jövedelmét! Mészáros, és a vőgyerek Tiborcz meg fű alatt megkapja az egész Balatont, meg a fél országot és ne ba…gassa őket a sajtó! Mert nem tartozik senkire, honnan ez a nagy tehetségük! Pedig törvény és erkölcs csak egy van. Ami mindenkire kötelező. Nagyon nehéz lesz rendet tenni a fejekben, és a lelkekben ennek a csürhének a bukása után!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük