Mikor jön a 4. oltás? – Ez még nem Amerika….

Amikor szinte elsőként kezdtünk foglalkozni a 4. oltás ügyével, nem gondoltuk, hogy ilyen hatalmas érdeklődést vált ki a téma. Azután, hogy Dr. Falus Ferencet megkérdeztük, mintha egy gát szakadt volna át. Legutóbb a lehetőséget támogató  olvasói levelet tettünk közzé. A vélemények azóta is  szép számmal érkeznek különösen most, hogy az USA bejelentette: 2022-ben indul náluk a 4.oltás programja.

Gyáva kormány

A mikor nem működik a kormány valamelyik egy bites megoldási kísérlete, ( Ha 1 bites egységekkel végzünk műveletet, akkor a memóriában csak a bitet tartalmazó byte-ra tudunk rámutatni. Wikipédia) Orbán Viktor jó szokásához híven azonnal másokra, legtöbbször a lakosságra keni a felelősséget. A világ szinte valamennyi kormány azon fáradozik, hogy fenntartsa, vagy felélessze az oltási kedvet, nem úgy amagyar kormány. Pénteki rádiószózatában a miniszterelnök nem átallotta azt mondani:

“….a kormány folyamatosan győzködi az embereket erről (az oltás fontosságától. Szerk.), de szerintem ez most már kevés, most már a munkahelyi közösségeknek az érvelése kell. Tehát én abban bízom, hogy az emberek, amikor egymás között megbeszélik, hogy mi legyen, akkor valószínűleg újabb tömegeit tudják rávenni az embereknek arra, hogyha a közösségünkbe tartozol, akkor értsd meg, hogy elvárhatjuk tőled, kérhetjük tőled, hogy vedd fel az oltást. “

Ebben a megúszásra játszó érvelésben is ugyanaz a gyáva magatartás érhető utol, mint abban, hogy a munkáltatókra lőcsölték annak a felelősségét, hogy kötelezik-e dolgozóikat az oltás felvételére.

Bezzeg az USA!

Az Egyesült államokban hivatalosan is bejelentették, hogy 2020 elején indul az újabb 4. oltási hullám. Ez ügyben is kaptunk egy levelet:

“Tisztelt Szerkesztőség!

Egyetlen rövid kérdésem lenne: Miért van az, hogy Amerikában ráérnek a 4 oltással önök pedig napok óta verik a tüzet a mielőbbi engedélyezésért?”

Az USA kormánya annak ellenére, hogy milliószám vannak az oltásellenesek, soha nem riadt vissza az éppen aktuális döntések meghozatalától, arról nem is beszélve, hogy ott nem oltották át a lakosság jelentős részét olyan vakcinával, ami lehet, hogy egyes társadalmi csoportoknak megfelelhet, de annak, amelyiket azzal oltották nem.

Lehet tehát, hogy a napokban az időközi választások azt mutatták, hogy csökken a Biden-adminisztrációba vetett hit, ez azonban nem gátolja meg őket abban, hogy járványügyben minden kapkodás nélkül az előre eltervezett menetrendet kövessék. Nem úgy, mint Orbán Viktor és kormánya.

 

4. oltás

5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük