Tessék mondani, mikor jön a harmadik sms arról, hogy mindenki üljön át egy másik kocsiba?

Sűrű nap volt a pénteki! Rögtön reggel Orbán bejelentette az országzárlat részleteit, -hittük akkor- kisvártatva kiderült, hogy nem ballib dezinformáció, hogy a beharangozott „nagy nemzeti oltóhétvége” nemzetinek ugyan megmarad és hétvégére is esik, de oltás, az nem nagyon lesz. Ezt bőszen tagadták, majd megérkeztek a behívó sms-t lemondó sms-ek. Délután kikerült a netre egy lista azokról a helyekről, amik tényleg zárva lesznek, amit azonnal cáfolt az „illetékesség”, majd kisvártatva megjelent a közlönyben a szinte szakasztott mása. 

Végre eljött a szombat!

Lendvai Ildikó a tőle megszokott vitriolos humorral az alábbiakat jegyezte fel közösségi oldalára:

„Adatbázis-szinkronizációs problémák” miatt, amelyek „az sms-erk kézbesítési technikájával” kapcsolatban léptek fel, az sms-ben mozgósított 74.000 krónikus beteg kapott egy újabb sms-t, amelyben elnézést kértek, mert az oltás ezen a hétvégén elmarad.

Az Oltási Munkacsoportot vezető államtitkár ugyanakkor azt is közölte,

„dezinformáció az a hír, hogy probléma áll fenn az oltási programban”.

Nem tudom, mi volna, ha még probléma is állna fenn.

Persze a lónak négy lába van, mégis botlik, én különben sem értem, mi az az adatbázis-szinkronizációs izé, bár sms-küldésben komoly praxisom van.

Csak egyetlen kérdésem van. Tessék mondani, mikor jön a harmadik sms arról, hogy mindenki üljön át egy másik kocsiba?”

Kálmán László történész egy remek javaslattal élt a témához kapcsolódva

„Ne csodálkozzunk, hogy ennyi baj van a tömeges oltás körül, ha egyszer ebbe is betört az internet meg a sok kütyü. Igaz, hogy a gyerekeink már könnyen elbánnak ezekkel, mégsem bízhatjuk rájuk a komoly dolgokat. Így viszont a hivatalokra hárul, hogy felvegye a harcot a sok óriás multicég szoftver- és hardver-uralmával, nincs többé biztonság, mindent látnak és figyelnek, és bezárnak a buborékunkba.

Szóval tessék elképzelni, amikor az e-mailen meg interneten beérkezett regisztrációkat a hivatalnokok beírják Word dokumentumokba, amit aztán ki kell nyomtatni, és végigmenni rajtuk, behívni az EESZT-ből a páciensek adatait, és aszerint sorbarendezni azt a rengeteg papírt. Utána jönnek más alkalmazottak, akik ezt Excel-file-okba beírják, hány újabb hibalehetőség! Az Excel-táblázatokat aztán ki kell nyomtatni, és összeolvasni az eredeti Word dokumentumokkal, ez rettentő időrabló. Végül meg kell írni a leveleket a háziorvosoknak és az oltópontoknak, és ott van megint egy csomó hibalehetőség, hogy minden levelet megírtak-e, és jól másolták-e be az adatokat a kinyomtatott Excel-táblázatokból. Plusz most még SMS-eket is kellett pötyögni ezek alapján.

Én nem is csodálom, hogy néha becsúszik egy-egy gikszer….

Már megint előrerohantak, bölcsebb lett volna, ha ilyen kritikus helyzetben inkább maradnak a jól bevált kartotékoknál, írógépeknél (na jó, elektromos írógép is lehet), az indigó teljesen megbízható módja annak, hogy pontos másolatok készüljenek!”

Mindez időrendben a mi olvasatunkban:

 

hazudoznak, hívő, figyelmeztetés
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük