Kerítésen innenKiemelt hírek

Botrány! A milliárdokért “fejlesztett” számítógépes rendszer nem bírta a kiéheztetett kisvállalkozások rohamát, vagy….?

Botrány! A milliárdokért "fejlesztett" számítógépes rendszer nem bírta a kiéheztetett kisvállalkozások rohamát, vagy....?

Hadházy Ákos csütörtökön a legfrissebb “gazdaságélénkítő” EU-s pályázatokra (GINOP pályázati keret) való jelentkezés körüli anomáliát elemezte. Tudják, ez volt az az eset, amikor a kormányzati számítógépes rendszer, amit 8 órakor nyitottak meg, utána rögtön lefagyott, aztán 8 óra 9 perckor újra elérhetővé vált és újabb 15 perc elteltével letiltotta az oldal a további regisztrációt, mert elfogyott a kiosztásra szánt pénz.

“Ezek a képernyőfotók bizonyítják,

hogy ami a legfrissebb “gazdaságélénkítő” EU-s pályázatokra való jelentkezésnél történt, az annál is nagyobb botrány, mint amit eddig tudtunk róla” – kezdte bejegyzését Hadházy.

“Egy átvert kisvállalkozó (arcát, nevét is vállalta, de egyelőre mégis kitakartam) dokumentumain az időpontokat kell nézni leginkább, azok feketén-fehéren megmutatják hogy mi történt.

A rendszer 8 óra után rögtön lefagyott, de aztán 8 óra 9 perckor végre visszajelezte neki, hogy sikeresen beküldték a pályázatokat. EZUTÁN jött az automatikus üzenet, hogy a keret 80 százaléka majd betelt, 130 százalékos túljegyzésnél pedig leállítják majd a regisztrációt. JÓVAL EZUTÁN még egy üzenet érkezett arról, hogy már 120 százalékon állnak és ezért hamarosan zárják a boltot.

A kisvállalkozó nyugodt volt, hiszen ő időben beküldte a pályázatot és várta a regisztrációs számot

Ehelyett ÓRÁKKAL KÉSŐBB egy szánakozó üzenetet kapott arról, hogy bizony elkésett.

Az még a jobbik eset lenne,

ha csak a milliárdokért “fejlesztett” számítógépes rendszer nem bírta volna a kiéheztetett kisvállalkozások rohamát, bár az is rendszerszintű hibát jelez (nehéz elképzelni, hogy néhány ezer egyidejű regisztrációt, feltöltést ne bírjon el egy magára valamit adó állam hasonló program).

A másik lehetőség az, hogy a RENDSZERT SZÁNDÉKOSAN ÁLLÍTOTTÁK LE ÓRÁKRA. Így a túl sok jelentkező közül KÉZZEL VÁLASZTHATTÁK KI A CSÓKOSOKAT, hogy aztán a többieknek egy sajnálkozó üzenetet küldjenek, elkéstek.

Ez nem lenne ismeretlen terep a Fidesznél, így csinálták például a trafikoknál is

Csak jóval egyszerűbb, kevesebb macera és lebukásveszély, ha arra hivatkoznak, hogy a nem csókos pályázók “elkéstek”- hiszen senki nem fogja tudni bizonyítani ennek ellenkezőjét (míg a trafikoknál könnyen bizonyítható volt a csalás).

Ha Orbánék kicsit is adnának a látszatra, akkor most visszavonnák a pályázatot, majd újra meghirdetnék, ahol minden pályázó egyenlő eséllyel indulhatna cégének technológiai fejlesztése céljából.

Nekünk és az EU-nak is egészen hangosan kell ezt követelnünk!”

-zárta a képviselő bejegyzését.

Kapcsolódó

 

számítógépes

About Author

Comments (2)

  1. A sokmilliárdért vett, vagy fejlesztett választási informatikai rendszer vajon miért omlott össze a választás kora-estéjén? Talán megrendelésre? Ebben az országban minden ilyen dolog hasonlóan működik. Ahogy a gazda megrendeli.
    Ha nem így van, akkor már csak az lehet, hogy csakúgy, mint általában a fidesznél nem követelmény a logikus gondolkodás, sőt, a gondolkodás, úgy általában. Majd ott fent megmondják, hogy ki, mit gondolhat, és mondhat. Nagyon közeli családtagom informatikus, és ő azt mondja, hogy ezek az ilyen-olyan eseteknél előforduló “rendszer-összeomlások” több, mint gyanúsak.

  2. Rohadt az egész fidesz rendszer ezzel a cigány patkánnyal az élen, el kell ezeket tüntetni végre

Comment here