Milliók egy miatt…..

Méghozzá euróban, szóval nem az Ember tragédiájáról van szó. Nem is tragédia az, ami Cristiano Ronaldoval történik, ha nagyon alaposan megvizsgáljuk, inkább komédia – csak a Real Madrid szurkolói érzik szomorújátéknak, hogy kedvencük a Juventushoz igazol. Mondjuk, ők joggal nem örülnek annak, hogy így alakultak a dolgok.

Pedig már majdnem összeforrt CR7 neve a Reallal: kilenc szezont töltött náluk, két bajnoki címet, két spanyol kupát, két spanyol szuperkupát, négy Bajnokok Ligáját, két UEFA szuperkupát és három klubvilágbajnoki címet nyert a Real Madriddal, öt Aranylabdájából négyet a spanyol csapatnál játszva nyert. 2009-es realos bemutatása óta 451 góllal a klub történetének gólkirálya lett. Nem is csoda, hogy nagyra tartották: eredetileg egymilliárd euró lett volna a kivásárlási ára, de aztán csökkentették ezt az összeget 120 millióra, végül az olasz csapat 100 plusz 12 millióért kapta meg – de a tizenkét millió nem a Realt illeti, hanem azokat a klubokat, amelyek kinevelték Ronaldót, jogos, hogy jár nekik is pénz.

Hát akkor elmondhatjuk, CR7 százmillió eurót ért most a szabadpiacon. De vajon csak azért a szép összegért hagyja el a napfényes Hispániát? Nem lehetünk ebben teljesen biztosak.

Épp egy éve pattant ki Cristiano Ronaldo adócsalási botránya

Ez arról szólt, hogy 14,7 millió euró eltüntetésével vádolták, és azzal, hogy e célból külön céget is alapított. Bár magának a játékosnak ehhez elképzelhető, hogy még jóváhagyás szintjén sem volt köze, ugyanis az adócsalást a Ronaldo arculati jogaival foglalkozó cége követte el, ehhez tartozik a teljes merchandise-üzletág, a Ronaldóval díszített pólók, tollak, de akármilyen más emléktárgy is. Erről neki magának nem kellett feltétlenül tudnia, de tény, hogy már egy évvel ezelőtt igen egészségtelennek érezte a hispán levegőt és nyilvánosan is emlegette, miszerint áttenné székhelyét egy félszigettel keletebbre.

Nos, ennyit a klubváltás hátteréről, de mennyi lesz a fizetése a Juventusnál?

Bagatell. Havi harminc millió euró, a szponzorációs pénzek nélkül, tehát több, vagy jóval több lehet, kevesebb nem: ez az alapbére.

És a Real maradéka jobban teszi, ha felkészül

Nemsokára saját volt csillagukkal kell szembenézniük: Cristiano Ronaldo már augusztus 4-én pályára léphet a Real Madrid ellen, a két csapat akkor találkozik ugyanis a Nemzetközi Bajnokok Kupájában.

Érdekes egy világ ez, kérem…

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Cristiano Ronaldo duplázott Torinóban

Cristiano Ronaldo lelépne Madridból

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük